PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Una dona mor a l’acte en un xoc davant del Punt de Trobada

El fill de la víctima, de 61 anys, resulta ferit molt greu i està ingressat a l’Hospital de Meritxell

Per Joan Josep Blasco, Meritxell Prat

Els equips d'emergències treballen en l'accident.
Els equips d'emergències treballen en l'accident. | ANA

La xarxa viària del Principat va sumar ahir la primera víctima mortal de l’any. Una dona de 85 anys va morir a l’acte ahir després que el vehicle en què viatjava, i que conduïa el seu fill de 61 anys, patís un accident a la CG1 a l’alçada del centre comercial del Punt de Trobada. El cotxe, de matrícula espanyola i que circulava en sentit a la capital, es va encastar contra un camió que estava estacionat en l’aparcament del centre comercial per causes que encara s’investiguen. L’home va resultar ferit molt greu i va ser intervingut d’urgència a l’Hospital de Meritxell d’un sagnat abdominal produït pel cinturó de seguretat, que per l’impacte li va tallar la zona. A més, va sofrir severes policontusions. El conductor està ingressat a l’UCI del centre mèdic i el seu estat és «estable dins de la gravetat amb pronòstic reservat», van indicar fonts de l’hospital.

La Policia, que va rebre l’avís del sinistre a les 10.38 hores, va informar que el turisme, un BMW I3, va sortir de la via en fer un revolt a l’esquerra i va col·lidir frontalment contra el camió Iveco, també amb plaques espanyoles. La part frontal del cotxe, inclòs el parabrisa, va quedar totalment aixafada. En el xoc també va resultar danyat un altre camió que hi havia aparcat, concretament del model Man amb matrícula andorrana.

Ampli desplegament

Al lloc dels fets, al punt quilomètric 8,900 de la carretera general, es va desplaçar primerament el Servei de Circulació de Sant Julià i posteriorment diverses dotacions dels Bombers, que durant quasi una hora van realitzar tasques de rescat per alliberar el conductor de l’interior del cotxe i per poder-lo traslladar a l’hospital. Al mateix temps, van certificar la defunció de la passatgera. Cap dels dos ocupants era resident al país.

Per últim, es va personar la Policia. Els agents del Grup d’Investigació d’Accidents de Trànsit instrueixen el pertinent atestat per tal d’esbrinar les causes probables de l’accident.

Dos accidents més

Durant el dia d’ahir va haver-hi dos accidents de trànsit més i, segons els incidents comunicats per la Policia, a les carreteres andorranes ja s’han produït un total de 19 des que va començar l’any, que s’han salat amb un mort i 24 ferits de diferent consideració. D’una banda, un turisme Renault Megane i una motocicleta Mash Scrambler 297, ambdós amb matrícula del Principat, van patir un incident a les 14.14 hores al carrer Josep Viladomat d’Escaldes-Engordany a les 14.14 hores. La motorista, una dona resident de 25 anys, va resultar ferida lleu. Amb aquest incident ja són quatre els accidents de trànsit patits per motoristes.

D’altra banda, una dona resident de 64 anys va ser atropellada per una furgoneta Fiat Doblo amb plaques andorranes a l’avinguda Sant Joan de Caselles de Canillo. El servei de l’ordre va rebre l’avís a les 17.03 hores i la dona va resultar ferida lleu. Ja són cinc els atropellaments que hi ha hagut el 2019, quatre dels quals dins de nuclis urbans.

Cinc morts el 2018

El 2018 es va saldar amb cinc persones mortes a la xarxa viària andorrana. Totes elles, a més, es desplaçaven en motocicleta d’alta cilindrada. L’any anterior va haver-hi quatre accidents mortals, dos es van registrar al mateix punt, a la CG3 de la Massana cap a Ordino. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT