PUBLICITAT

Vielha

Diners per al segon quiròfan de l’hospital de la Val d’Aran

La Diputació de Lleida preu aportar 500.000 euros per a l’obra

Per El Periòdic

Reunió de Rosa Maria Perelló amb alcaldes aranesos
Reunió de Rosa Maria Perelló amb alcaldes aranesos | Diputació de Lleida

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, va visitar la Val d’Aran, on va presentar davant el Conselh Generau d’Aran i els dirigents municipals diferents iniciatives en les quals està treballant la corporació, entre els quals destaquen l’aportació de 500.000 euros per a un segon quiròfan a l’Hospital de la Val d’Aran, dos projectes FEDER que la corporació finançarà en un 25% i la millora de la carretera de Vilamòs, que suposarà una inversió per prop de 2 milions d’euros per part de la Diputació.


Durant la seva estada a l’Aran, la presidenta de la Diputació va estar acompanyada pel Síndic aranès, Carlos Barrera, i va mantenir a la seu del Conselh Generau una reunió amb els Conselhèrs de Govèrn del Conselh Generau i una posterior trobada amb el ple del Conselh, alcaldes d’Aran i presidents d’entitats municipals descentralitzades.

Peticions

Una de les peticions que se li ha fet arribar ha estat per al finançament del segon quiròfan a l’Espitau Comarcal dera Val d’Aran. La Diputació atendrà la sol·licitud destinant 500.000 euros a l’adquisició del material necessari per a l’equipament, que s’està construint. «Aquest quiròfan dóna resposta a les necessitats de l’Aran», va dir la presidenta. Perelló també va recordar que seguiran col·laborant en el conveni marc amb el Conselh Generau per facilitar ajuts a la llengua aranesa.


Sobre l’hospital, Carlos Barrera va agrair que la Diputació hagi donat prioritat a aquesta inversió i altres accions que «no només beneficiaran la Val d’Aran, sinó el conjunt del territori, dins de l’aposta pel reequilibri territorial», informa RàdioSeu.


Pel que fa als fons FEDER, aniran destinats a completar un projecte que preveu fer un conjunt d’intervencions que ha de permetre millorar l’accés a diverses àrees naturals especialment protegides. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT