PUBLICITAT

Puigcerdà

Salut motivarà especialistes per anar a treballar al Pirineu

Vergés vol atreure professionals mèdics a les comarques de muntanya

Per El Periòdic

Alba Vergés, amb el director de l’Hospital de Cerdanya, Francesc Bonet.
Alba Vergés, amb el director de l’Hospital de Cerdanya, Francesc Bonet. | Ràdio Seu

La consellera de Salut, Alba Vergés, va considerar que les aliances amb centres hospitalaris de referència pot ajudar els hospitals del Pirineu a disposar de més metges especialistes. 

En una visita a Puigcerdà, Vergés es va comprometre aquest divendres a atendre la petició dels centres mèdics pirinencs de disposar de més especialitats i aconseguir que per a aquests experts sigui «atractiu» venir a treballar a les comarques de muntanya, ja sigui quedant-s’hi a viure o bé de manera parcial.

Vergés va defensar que el Govern treballa per «un sistema amb equitat territorial» que «garanteixi que l’atenció a la ciutadania es duu a terme amb un criteri basat en la màxima proximitat possible».

La consellera, que va aprofitar la visita per posar en valor la bona coexistència entre els sistemes sanitaris català i francés, considera que la clau per aconseguir-ho és trencar amb la idea que les carreres professionals dels especialistes només es poden desenvolupar des de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Així, la titular de Salut va fer una crida perquè els nous professionals apostin per «fer una part de la seva formació pràctica en equipaments del Pirineu». A més a més, es va mostrar receptiva a la idea d’oferir incentius que animin tots els professionals mèdics, siguin o no especialistes, a triar aquesta opció. 

Tot i això, Vergés no va concretar si aquests incentius seran de caire econòmic, com ho és el complement de ruralitat que cobren els facultatius de l’Institut Català de la Salut.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT