PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avui comença el judici contra Joan Besolí i Sandro Rosell

Acusats de blanquejar 20 milions d’euros, l’andorrà fa front a 10 anys de presó

Per El Periòdic

La Guàrdia Civil trasllada Besolí i Rosell a Can Brians, el passat juliol.
La Guàrdia Civil trasllada Besolí i Rosell a Can Brians, el passat juliol. | ACN

L’advocat andorrà Joan Besolí, juntament amb l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, la seva dona Marta Pineda i tres altres persones, seuen des d’avui al banc dels acusats de l’Audiència Nacional de Madrid per haver blanquejat presumptament 20 milions d’euros procedents de comissions il·legals percebudes de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) vinculades amb la venda de drets audiovisuals de partits amistosos de la selecció brasilera. 

El judici, previst en onze sessions –d’avui fins al 28 de febrer, de l’11 al 14 de març i del 25 al 27 de març–, comença després que Besolí i Rosell hagin passat un total de 641 dies en presó preventiva –primer a Soto del Real i després a Can Brians–, un període temporal de reclusió sense precedents ni en la història d’Andorra ni en la d’Espanya. De tota manera, cal recordar que tots dos havien demanat la llibertat provisional en reiterades ocasions, però que la jutge sempre els la va denegar. 

Besolí fa front a una pena de 10 anys de presó i a una multa de 55 milions d’euros; Rosell, a 11 anys de presó i una multa de 59 milions d’euros; mentre que la resta de processats a penes de presó i multes inferiors. En la causa que comença a jutjar-se avui, s’atribueix als acusats haver format part d’una organització criminal que hauria ocultat aquests 20 milions d’euros de comissions il·legals que hauria obtingut el president de la CBF entre el 1989 i el 2012, Ricardo Teixeira.

PUBLICITAT
PUBLICITAT