PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘Fortnite’ acapara l’atenció dels ‘gamers’ en la desena edició del Saló del Videojoc

Uns 6.000 visitants han passat per alguna de les 18 plataformes de jocs

Per Adrià Esteban

Tres asolescents al Saló del Videojoc d’Andorra Telecom.
Tres asolescents al Saló del Videojoc d’Andorra Telecom. | MARICEL BLANCH

El Fortnite era una de les grans apostes de la desena edició del Saló del Videojoc i els visitants no només l’han donat la raó a l’organització sinó que han fet petit el desplegament que havia previst Andorra Telecom.

Dels 99 punts de joc que hi havia al saló, un total de 34 estaven destinats exclusivament al Fortnite. I de les 460 persones que han participat en els diferents tornejos que s’han disputat durant el cap de setmana, un total de 128 ha estat per aquest joc de zombis.

Gran part de culpa d’aquest èxit en té el reclam del youtuber LOLiTO, convidat estrella d’Andorra Telecom. Durant el torneig celebrat ahir amb el prestigiós gamer es van realitzar 50 equips, dels quals 16 en van jugar des del saló i 34 des de casa.

«Necessitàvem uns 100 ordinadors i aquí n’hi havia 22 més els que teníem a l’escenari. I hem omplert tots els ordinadors d’aquí i hem enviat la clau a la gent de casa per poder accedir a aquesta partida privada» va explicar ahir la cap de comunicació d’Andorra Telecom Inés Martí.

El youtuber LOLiTO va fer tres partides al ‘Fortnite’ que van congregar 90 jugadors de manera simultània

En total han estat tres partides en les quals des de l’organització estimen que 90 gamers van poder jugar simultàniament. «Els nens s’ho han passat molt bé, estaven molt emocionats i nerviosos» va manifestar Martí, qui va remarcar que una de les consignes és que la partida amb el youtuber de prop de 5 milions de seguidors fos delimitada exclusivament per a jugadors andorrans.

Més enllà del Fortnite, des d’Andorra Telecom quantifiquen en 6.000 els visitants que s’han acostat al recinte de Prat del Roure durant els tres dies de l’esdeveniment. 

Un altre dels punts forts del saló va ser el pas de la fibra òptica dels 300 als 700 Mbps, que es va poder constatar al simulador de F1 on s’hi han recorregut un total de 1.700km al circuit del joc. 

Malgrat l’alta demanda de participació al vehicle que permetia endinsar-se en la realitat virtual, «hi ha hagut una limitació d’alçada» per la qual «els més petits hauran d’esperar uns anys per poder jugar».

D’altra banda, Martí també va voler destacar «la bona acollida» d’altres zones com la dels drons, situada al hall, i la del joc de la final de la Copa del Món d’esquí, que compta amb la col·laboració de Grandvalira.

Respecte a la invitació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra en establir una col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema d’Animació de Lleida, Martí va declarar que estudiaran la proposta perquè «sempre estem oberts a sumar. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT