PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retorna l’itinerari interpretatiu entorn de la família Rossell

La visita permet descobrir alguns dels edificis que eren de la seva propietat

Per El Periòdic

La façana de la Casa Rossell.
La façana de la Casa Rossell. | Sergi Pérez

L’Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha decidit recuperar l’itinerari interpretatiu que permet conèixer les propietats que la família Rossell tenia al poble d’Ordino. Després de la bona acollida que va tenir l’anterior temporada, s’ha previst programar la passejada una altra vegada cada dissabte a les 11 hores. 

Al llarg d’aproximadament una hora, es van descobrint alguns dels edificis que integraven el nucli de propietats de la família a Ordino, com la capella, l’era gran i el colomer. A més, la visita permet resseguir algunes de les històries relacionades amb aquesta família i alguns dels seus membres més destacats. 

El recorregut està del tot vinculat amb l’exposició La família Rossell, una mirada interior, situada als baixos del Museu Postal, a l’Era del Raser. Per això, l’itinerari desemboca a la mostra temporal i els visitants poden resseguir-la lliurament.

Des de l’Àrea de Museus i Monuments, recorden que cada itinerari està limitat a 25 persones, de manera que és obligatori realitzar reserva prèvia trucant als telèfons 836 908 o 839 760. La visita és gratuïta per als menors de 10 anys i té un cost de cinc euros per a la resta. El punt de partida de la passejada és la taquilla de la Casa d’Areny-Plandolit, al carrer Major número 9 d’Ordino. 

Malgrat que la Casa Rossell està documentada des del segle XV, sobretot va adquirir un pes a nivell econòmic i social durant l’època moderna, tot erigint-se en una de les cinc cases més importants d’Andorra i en la segona d’Ordino després de la Casa d’Areny-Plandolit. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT