PUBLICITAT

Andorra la Vella

Traficant de marihuana per necessitat econòmica

La Fiscalia demana cinc anys de presó per un home enxampat amb 579 grams de droga al traster

Un agent de la Policia amb un gos.
Un agent de la Policia amb un gos. | Maricel Blanch

«Vivia amb la meva mare, tenia un sou baix i vaig decidir vendre marihuana per ajudar l’economia familiar», va assegurar l’acusat per la Fiscalia d’un delicte major de tràfic de marihuana en gran quantitat durant el judici celebrat ahir a Corts. L’home, de 30 anys, va ser enxampat per la Policia el 26 de juliol de l’any passat venent una bosseta de vuit grams per 60 euros a una amiga en un carrer proper a les dependències centrals de la Policia. «Es va ensorrar al ser sorprès i va col·laborar des del primer moment», van admetre els dos agents que el van arrestar. El mateix inculpat els va reconèixer que «tenia una mica més a casa». Al traster, amb el suport de la unitat canina, van decomissar 578,8 grams. El Ministeri Públic, que també l’imputa un delicte major continuat de consum de cocaïna, sol·licita cinc anys de presó ferms i una multa de 10.000 euros.

El processat va admetre que va introduir marihuana al Principat en cinc ocasions, fos personalment o a través del venedor que li fiava a La Seu d’Urgell. Per mostrar el seu «penediment», va precisar que en dues ocasions va transportar 100 grams, en unes altres dues 200 i, finalment, en l’última vegada abans de ser detingut, 500. També va detallar que venia l’estupefaent a 15 persones, tot i que es va negar, tant a la instrucció com a la vista oral, a identificar-les.

La defensa, que assumeix els delictes, demana per a l’acusat una pena inferior, concretament de tres anys, dels quals ferms els que ja ha complert a la Comella. L’home va explicar que està estudiant un graduat al centre penitenciari, on també he rebut un premi. «Vull començar una nova vida», va manifestar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT