PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Porras defensa a l’ONU les mesures socials d’Andorra

La cap d’Igualtat insisteix en l’accés als programes per evitar l’exclusió

Per El Periòdic

La cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras.
La cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras. | GOVERN D\'ANDORRA

Andorra ha participat en la 63a sessió de la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona, que està tenint lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York, entre l’11 i el 22 de març. El tema central d’aquesta sessió és l’accés de les dones als serveis públics i als sistemes de protecció social per aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i de les nenes. Els Estats membres han pogut presentar els avenços fets en matèria de polítiques d’igualtat de gènere, en particular pel que fa a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU.

En la seva intervenció, la cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, Mireia Porras, va destacar l’aprovació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris i la creació, l’any 2016, del Departament de Polítiques d’Igualtat, des del qual es treballa per prevenir, tractar i solucionar les possibles discriminacions i desigualtats, així com les situacions de violència que puguin patir les dones i els seus fills a Andorra. Porras va insistir en la importància de garantir el dret d’accés a les prestacions, els programes, els protocols i les accions que constitueixen un dels pilars de la protecció social andorrana per evitar situacions d’exclusió social.

L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, també va presentar diferent iniciatives nacionals sobre la matèria, va informar l’Executiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT