PUBLICITAT

Canillo

Figueras: «Les Finals donen credibilitat a la candidatura»

El secretari general de l’Esport de la Generalitat afirma que «s’ha mostrat un nivell molt alt i una bona imatge»

Per Miquel López-Egea

Figueras es reuneix amb el Comitè Organitzador abans de les Finals.
Figueras es reuneix amb el Comitè Organitzador abans de les Finals. | Generalitat de Catalunya

Segons va explicar el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, després de visitar les Finals de la Copa del Món de Grandvalira, el nivell que s’ha mostrat és «molt alt». En aquest sentit, va assegurar que «donen una molt bona imatge dels Pirineus i d’Andorra» i «credibilitat a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030».

Així, després de poder gaudir de la cerimònia d’obertura de la competició i de la primera jornada de descens, va remarcar que «serveixen per situar els Pirineus» i que «ajudaran a acollir uns jocs d’hivern». En aquest context, va destacar que és «extraordinari» el que Andorra pot oferir, «més enllà de la competició», ja que ha donat el màxim nivell. «Andorra és un gran país esportiu, el país dels Pirineus, i aquestes Finals ens ajudaran a explicar el nostre projecte», revelava.

Per un altre costat, va desvelar que la visita va ser una trobada de «bon veïnatge», després de la invitació per part del Govern, i va voler agrair-ho perquè van tenir l’oportunitat de viure-ho des de dins. 

Així mateix, van aprofitat per «estrènyer llaços» i fer trobades, a més  d’explicar i compartir en quin moment es troba el projecte i reiterar «el calendari amb el qual estem jugant». 

En aquesta línia, un cop s’esculli la seu el 26 de juny, s’obrirà la porta per presentar les candidatures del 2030. D’aquesta manera, la reunió amb el Govern serà després de les eleccions andorranes, de l’Estat espanyol i municipals, a la tornada de l’estiu. Pel que fa a calendari, el mes que ve es reunirà amb França.

PUBLICITAT
PUBLICITAT