PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Occitània intercepta 10,6 tones de tabac d’Andorra

Les detencions a la duana francesa per casos de contraban augmenten un 66%

Per El Periòdic

Els duaners francesos realitzen un control fiscal a la frontera amb Andorra.
Els duaners francesos realitzen un control fiscal a la frontera amb Andorra. | MARICEL BLANCH

El Departament de Duanes de França va anunciar ahir que el 2018 va interceptar 21 tones de tabac de contraban a la regió d’Occitània, vuit més que l’any anterior, de les quals 10,6 procedien d’Andorra. En aquest sentit, es van efectuar 1.788 troballes a la frontera francoandorra i als seus voltants. Les detencions a la duana francesa, a més, van augmentar un 66%, on es van confiscar 3,6 tones de gènere. A escala nacional, França va sumar 16.171 troballes de tabac de contraban. En aquest sentit, les 1.788 situades prop d’Andorra suposen l’11% de totes elles.

Les estadístiques comunicades ahir inclouen les que el mateix departament va publicar de la regió dels Pirineus Orientals a finals de febrer. En aquella zona, la més pròxima al Principat, es van decomissar 9,5 tones de tabac, el 16,8% més respecte al 2017, quan es van interceptar 7,9. El 2016 es van comissar 5,5 tones. La intercepció més important va ser el 3 d’octubre, quan en una parada de trànsit a Porta, els funcionaris de duanes van comissar 84 caixes de tabac de pipa turca amb un valor de 204.374 euros a l’interior d’una camioneta amb matrícula francesa.

Acord per aplacar el contraban

El departament francès va recordar que aquest notable augment del gènere comissat coincideix que els controls a la frontera són més forts des que el passat 16 de març del 2018 França i el Principat signessin un acord per lluitar contra el contraban de tabac.

En vigor des de l’1 d’abril del 2018, el pacte facilita la transmissió d’informació i la implementació de patrulles, controls de vigilància i operatius policials.

PUBLICITAT
PUBLICITAT