PUBLICITAT

El Govern i el síndic d’Aran pacten un nou finançament

L’acord té una durada de cinc anys i un fons de més de 23 milions d’euros

Per El Periòdic

Seu del Conselh Generau d’Aran, a Vielha
Seu del Conselh Generau d’Aran, a Vielha | Wikipedia / Jordiferrer

La consellera de Presidència Elsa Artadi i el síndic del Conselh Generau d’Aran Carlos Barrera van signar ahir divendres l’acord per al nou model de finançament de la Vall d’Aran, que li permetrà a la comarca «tenir els recursos suficients per a tenir autonomia de gestió per a desenvolupar les seves funcions».

En un comunicat, la Generalitat va explicar que l’acord va signar-se després de la reunió de la Comissió Bilateral entre totes dues administracions i, en aquest sentit, es va formalitzar l’acord que el Govern va aprovar el passat 11 de març en el Consell Executiu que es va celebrar a Vielha (Lleida). Aquest acord té una durada de cinc anys i el Fons de finançament incondicionat (FFI) es calcula per un any base, el 2018, que té un import de 23.144.436 euros. A partir de l’any 2020, el FFI incorporarà una dotació addicional per a compensar a la Vall d’Aran per al desenvolupament de polítiques pròpies i la previsió és que en cinc anys, al 2023, la xifra de finançament estigui al voltant dels 29 milions d’euros.D’altra banda, en la comissió bilateral també es va donar llum verda al nou model de gestió integral de l’emergència de la Vall d’Aran, que desenvoluparà el Conselh Generau.

Des de l’any 2015, amb l’aprovació de la Llei de Règim Especial d’Aran, el Conselh Generau té plenes competències de la gestió de l’emergència en el territori. L’acord d’aquest divendres estableix el nou model de gestió d’aquest àmbit, basat en un model mixt en el qual una part del parc de bombers tindrà dedicació exclusiva i la resta tindrà una cobertura amb bombers comunitaris, com fins ara. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT