PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Desarticulada la xarxa de tràfic de droga amb més ‘maria’ al Principat

La Policia comissa 6,5 quilos de droga i deté tres residents en l'operació 'Elit'

Per El Periòdic

Droga i diners que es van trobar a la xarxa.
Droga i diners que es van trobar a la xarxa. | Policia d\'Andorra.

LPolicia va desarticular dilluns una xarxa organitzada d’introducció i venda de marihuana al Principat a la qual s’ha trobat en possessió de 6,5 quilos de marihuana, la quantitat d’aquest estupefaents preparat per al consum més important localitzada mai a Andorra. En el marc de l’anomenada operació Elit, van ser detingudes tres persones residents de 24, 30 i 31 anys i es va procedir al decomís de la droga, de 1.765 euros en bitllets i altres objectes d’interès per a la investigació policial. 

La investigació va permetre descobrir una xarxa de narcotràfic que actuava de manera planificada i minuciosa: introduïa la droga procedent d’Espanya a través de rutes de muntanya, per posteriorment traslladar-la en un comboi de dos vehicles al domicili d’una de les persones detingudes, on s’emmagatzemava i preparava per a la distribució.

Concretament, dos dels detinguts van viatjar a Espanya en un vehicle llogat per adquirir els 6,5 quilograms de marihuana. Seguidament, es van desplaçar per un punt fronterer muntanyós, limítrof amb la parròquia de Sant Julià de Lòria. En aquesta zona, un dels detinguts va introduir la droga a peu. Paral·lelament, el seu company va accedir al país per la frontera del riu Runer, sense risc de ser interceptat perquè no duia a sobre cap producte estupefaent. Posteriorment, aquesta persona va pujar fins als voltants de la població de Fontaneda, on va recollir l’encarregat de transportar la droga i tots dos van baixar fins a Sant Julià, on els esperava un segon vehicle que prèviament havia efectuat diversos viatges de reconeixement per tal de detectar una possible presència policial.

Tot seguit, ambdós vehicles van continuar la marxa cap a Escaldes, on tenien previst guardar la marihuana. El cotxe amb la droga anava uns centenars de metres per darrere del vehicle pilot, ambdós connectats telefònicament per tal de preveure controls policials eventuals, va explicar el servei de l’ordre. Els dos vehicles van ser interceptats simultàniament i es va procedir a la detenció dels tres individus.

Droga per valor de 32.000 euros 

La marihuana decomissada té un preu de mercat superior als 19.000 euros. La Policia estima que, una vegada al carrer, el valor hagués sigut «moltsuperior», de fins a 32.000 euros, perquè part de la droga era revenuda en petites quantitats, «destinades quasi en la seva totalitat al consum per part de joves adolescents i menors», va precisar el cos. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT