PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nena és evacuada en helicòpter després de caure del telecadira

La menor, de 8 anys, està fora de perill però té una fractura pèlvica

Per El Periòdic

Menors a l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís.
Menors a l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís. | Tony Lara

Una nena de 8 anys va ser evacuada en helicòpter a Barcelona ahir al vespre després que patís una caiguda d’un telecadira a l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís. La menor està fora de perill, segons van informar fonts de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell però presenta una fractura a la pelvis que els metges van preferir que es tractés a Barcelona. Segons fonts de l’Hospital, la caiguda s’hauria produït des d’una alçada d’uns dos metres per raons que es desconeixen. 


Segons va avançar RTVA, quan la barrera del telecadira es va alçar, a prop de la zona d’arribada, la nena va caure. En el moment de l’accident, anava acompanyada d’un adult. La menor va estar en tot moment conscient i es queixava d’un dolor molt fort, motiu pel qual els pisters la van traslladar ràpidament al centre mèdic en barqueta. L’helicòpter d’emergències la va traslladar de l’estació a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segons fonts del centre mèdic. La menor es trobava a les pistes en el marc d’una jornada d’esquí de l’Escola Francesa. 

Mesures de seguretat

Els telecadires d’Ordino Arcalís estan equipats amb un sistema de seguretat per a infants que consisteix en una armilla proveïda d’imants que s’enganxa amb un dels seients del telecadira. Es desconeix si la menor estava fent ús d’aquest sistema en el moment de l’accident, tot i que es va confirmar que anava acompanyada d’un adult, com marca la normativa. 
Altres estacions també contemplen diferents mesures de seguretat, com és el cas de Pal Arinsal, que incorpora una barra extra entre les cames dels seients assenyalats per a l’ús infantil. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT