PUBLICITAT

Andorra la Vella

Europa per a menors de 35

L’A organitza un acte amb representació dels Joves Liberals Europeus al voltant de l’acord d’associació

Jordi Gallardo, durant la trobada amb els joves, ahir.
Jordi Gallardo, durant la trobada amb els joves, ahir. | Maricel Blanch

 «Bona part de les oportunitats que hem d’anar a buscar a Europa han de ser per als joves», va justificar el candidat a cap de Gover d’L’A, Jordi Gallardo com a motiu de l’acte de campanya adreçats als joves sobre l’acord d’associació amb la UE que els liberals defensen, tot i que volen millores en la manera com s’han estat portant les negociacions. Els votants joves del país, escassos, dispersos pel món i, probablement, amb uns plans més atractius per a un divendres vespre arriben en comptagotes i, la majoria, tenen algun tipus de vincle amb el partit. Quan arriba sang fresca, es nota: «Seu aquí, més a prop, més a prop», li acostava la cadira el número dos de la candidatura Ferran Costa a un jove que se sent clarament afalagat per tanta atenció.

Els votants joves, escassos i dispersos pel món, van arribar amb comptagotes

«Andorra per tamany és un país petit i cada vegada tenim més generacions de joves formats i la seva condició d’andorrans limita que puguin trobar feina també a països de la Unió Europea», va assegurar Gallardo. «Hem de fer veure que si sabem negociar bé, els joves tenen oportunitats a Europa i avui hem tingut la sort que una persona dels Joves Liberals Europeus (LYMEC) ens acompanyi per explicar-les», va indicar el candidat a cap de Govern tot anunciant la presència de Pau Castellví, actualment alcaldable de Castellar del Vallès (Catalunya) i pròxim al PDeCAT i a Carles Puigdemont. Castellví es va presentar com un «gran sobiranista» català que «entén» la por de pèrdua de sobirania andorrana font la UE, però que venia a desmentir. Bàsicament a través de dues afirmacions: «La UE no posarà un IVA del 15% i és increïble que algú sostingui això» i «500 milions d’europeus no vindran a Andorra». I va afegir: «No és automàtic, és un consentiment», contradient les últimes paraules del comissari europeu Mimica al Parlament Europeu. El ganxo inicial per parlar d’una Europa atractiva va ser el fàcil: el dels viatges, l’Erasmus, com és de guai tenir amics a tot arreu, tot en un to un punt naïf. 


Gallardo, en canvi, es va mostrar molt clar en les línies vermelles: «Mecanisme que permeti a Andorra bloquejar directives i mantenir el sistema migratori actual». L’A també va ambicionar «crear algunes barreres internes per protegir sectors liberals», precisament un dels punts que el seu convidat va lloar d’Europa: la mobilitat dels professionals liberals i el fet que els criteris per exercir siguin similars en diferents països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT