PUBLICITAT

Encamp

Encamp tanca l’exercici 2018 amb un superàvit d’1,1 milions

La corporació aprova una nova normativa que prohibeix la publicitat al mobiliari de les terrasses

Per El Periòdic

Un moment del consell de comú d’ahir.
Un moment del consell de comú d’ahir. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp va aprovar el tancament de comptes corresponent al 2018 amb un superàvit d’1,1 milions d’euros després de liquidar 27 milions de despeses i 28,1 d’ingressos. Pel que fa a les despeses, s’han liquidat 18,6 milions de despeses corrents, 3,7 de despeses de capital i 4,6 de despeses financers. Quant als ingressos, es va destacar que s’ha aconseguit equilibrar els ingressos corrents (18,6 milions), amb les despeses corrents i els ingressos de capital s’han liquidat per valor de 9,4 milions.

«Estem satisfets perquè les coses s’estan fent bé, tenim un equilibri de les despeses i els ingressos corrents i això ens ha permès tenir més diners per fer inversió i amortitzar préstec», va destacar el cònsol major, Jordi Torres. De fet, els comptes es van aprovar amb el suport dels consellers de les dues minories, PS i L’A.


En el cas de les inversions es va explicar que va quedar un romanent de 3,2 milions d’una partida prevista per fer obres d’aïllament de la nova escola bressol del Pas de la Casa, que s’ha reconduït cap al pressupost del 2019 perquè els treballs s’han endarrerit. Els romanents de tresoreria són de 4,2 milions.


L’any 2018 també es va tancar amb un endeutament de 15,9 milions, cosa que el situa en el 61,1%, lluny del 200% que és el màxim permès.

Terrasses 

D’altra banda, en el ple d’ahir també es va aprovar una nova normativa respecte a l’ús de terrasses en l’espai públic que prohibeix que s’utilitzi mobiliari amb publicitat. La normativa entrarà en vigor demà i segons va detallar el cònsol, l’objectiu és «ordenar i harmonitzar criteris estètics», mantenint l’homogeneïtat als carrers. Per exemple, marca que a les voreres hi ha d’haver un espai mínim de dos metres, o bé les dimensions i el tipus de coberta que poden col·locar els establiments. Pel que fa als locals que ja tinguin terrasses en funcionament disposaran d’un termini per poder-les adaptar a la nova ordinació.


Un altre dels temes que es van aprovar en el consell de comú celebrat ahir va ser una partida extraordinària de 60.000 euros per al pla d’urbanisme de la parròquia. Els partits de l’oposició es van abstenir perquè creuen que es podria haver previst la partida des d’un inici. El conseller d’Obres i Urbanisme, Jordi Rich, va explicar que no es podia preveure perquè els veïns han demanat més informes de riscos que comporten més costos. Així, encara que no hi ha un termini marcat per finalitzar el POUP, la intenció de la corporació és finalitzar-lo com més aviat millor. Per la seva banda, Torres va anunciar la intenció de relacionar el pla d’urbanisme amb el pla director de dinamització econòmica d’Encamp.


Per últim, també es va aprovar una subhasta d’un terreny al carrer de la Solana al Pas de la Casa. El preu de sortida serà de 180.000 euros. 

Nou parc infantil a la zona del Tirader

El ple del comú d’Encamp va aprovar la construcció d’un parc infantil a al zona del Tirader, a la part alta del poble d’Encamp, gràcies a un conveni urbanístic signat amb uns privats. El cost total de l’obra és de 200.000 euros dels quals el comú assumirà el 52% i la resta la propietat. Alhora, es faran voravies i s’eixamplarà el camí cap al Funicamp.

Bus llançadora per superar les obres

Les obres a les avingudes principals del poble han comportat canvis en les línies de transport. Fins ara els usuaris poden utilitzar el Funibus per poder connectar amb aquestes línies, però després de Setmana Santa el servei el farà un bus llançadora. Per fer front al servei es va fer un crèdit extraordinari de 130.000 euros.

Promoció dels orris aquest estiu

Patrimoni Cultural i el Comú d’Encamp s’han compromès a col·laborar per investigar i fomentar la ruta dels orris i s’espera que aquest estiu ja estarà en funcionament. El conveni inclou la investigació i la posada en valor del dolmen que es va localitzar l’estiu passat. El proper pas serà la firma del conveni.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT