PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Un terratrèmol de magnitud 4,2 es fa notar a Andorra

S'ha produït a les 17.29 hores amb epicentre a Ribera d'Urgellet

Per El Periòdic

L'epicentre del terratrèmol ha estat a Ribera d'Urgellet.
L'epicentre del terratrèmol ha estat a Ribera d'Urgellet. | IEG

Un terratrèmol de magnitud 4,2 a l'escala de Richter ha afectat aquest dimecres a la tarda l'Alt Urgell. L'epicentre s'ha localitzat al terme municipal de Ribera d'Urgellet, però el sisme s'ha percebut no només a tota la comarca sinó també, en menor mesura, a Andorra, i bona part dels Pirineus i de Catalunya.

Segons han informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l'Institut Geogràfic Nacional, la tremolor s'ha produït a les 17.29 hores, a prop de la població de la Parròquia d'Hortó i també a poca distància del nucli d'Adrall i de l'Aeroport Andorra-la Seu. S'ha generat a una profunditat d'uns 5.000 metres. Inicialment l'IGN l'ha xifrat en 4,3, si bé l'ICGC ha mesurat que era d'una dècima menys, 4,2.

Posteriorment s'ha informat que s'ha detectat diverses rèpliques; entre elles, una de 2,7 graus i amb epicentre a les Valls d'Aguilar, i una altra de 2,2 graus, entre els pobles de Tírvia i Alins, al Pallars Sobirà.

Des de totes les principals poblacions de l'Alt Urgell, usuaris de les xarxes socials han confirmat des del primer moment que han percebut clarament el terratrèmol, que ha durat pocs segons però ha generat angoixa, especialment entre les persones que en el moment dels fets estaven en plantes altes de blocs de pisos. També han confirmat que l'han percebut, en menor mesura, veïns de ciutats de la resta de Catalunya, com per exemple Barcelona, Sabadell, Lleida o bé Vilanova i la Geltrú.

De moment es desconeix si el moviment de terra ha causat danys però, com a mesura de precaució, la Direcció General de Protecció Civil ha activat el Pla Sismicat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT