PUBLICITAT

Andorra la Vella

Terceravia crearà un centre de formació per a cossos especials

La formació no creu que la nova seu de la justicia serveixi per acabar amb el bloqueig

Per El Periòdic

Les candidates de terceravia amb el director de la presó.
Les candidates de terceravia amb el director de la presó. | Terceravia

Les candidates de terceravia Emi Matarrodona, Ingrid Ruiz i Ruth Vila van visitar ahir el centre penitenciari de la Comella per reunir-se amb el seu director així com amb els agents que hi treballen per conèixer les seves inquietuds. Vila els va explicar que la formació preveu revisar la Llei de la Funció Publica i impulsar la creació d’un centre nacional transversal de formació inicial i continuada per als cossos especials (bombers, policia, centre penitenciari, duana, banders) i agents comunals.


Durant la trobada, Tarroc va explicar a les candidates les necessitats d’incrementar la plantilla d’aquest cos especial, amb la finalitat de poder cobrir tots els serveis del funcionament ordinari de la presó i de plantejar-ne l’ampliació a d’altres que actualment cobreix el Cos de Policia.

Bloqueig judicial  

D’altra banda, la candidata d’Escaldes-Engordany, França Riberaygua, va assegurar ahir que el nou edifici de la Batllia «potser no resoldrà el problema de bloqueig» i va lamentar el col·lapse de la justícia i els problemes dels saig per fer la seva tasca. Igualment va exposar que després de la trobada amb diversos ciutadans, un dels neguits recollits és que «la justícia està polititzada».


A Ordino, el candidat de terceravia, Jordi Balsa, va explicar que «cal invertir en investigació i desenvolupament per trobar alternatives de negoci al sector primari». «L’agricultura i la ramaderia són primordials per al país i fins ara les inversions han estat com un encefalograma pla», va retreure. Entre les alternatives proposades hi ha l’agricultura ecològica o el conreu de la trumfa.


Per últim, els candidats de Sant Julià, Josep Majoral i Carine Montaner, van visitar ahir al llar de Lòria on van reiterar el seu compromís per garantir les pensions si bé consideren que «el sistema s’ha de reestructurar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT