PUBLICITAT

La Massana

Naudi tem que l’augment del vot en blanc a la Massana els passi factura

Creu que el fet de no tenir candidatura nacional que els pot perjudicar en favor de la llista de d’Acord

Per Meritxell Prat

Els candidats de CC ahir, en la reunió de poble.
Els candidats de CC ahir, en la reunió de poble. | MARICEL BLANCH

El candidat de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va alertar ahir d’un possible increment del vot en blanc a la Massana que podria fer canviar uns resultats que d’entrada tot fa pensar que els serien favorables. L’escenari que finalment s’ha dibuixat en aquests comicis, amb una candidatura de CC només territorial, amb DA i terceravia que no han fet llita parroquial per evitar enfrontaments i la presència de la coalició comunal d’Acord de PS i L’A, fa que Naudi defugi del paper de favorit. «Hi ha una tendència que la veurem diumenge que és que hi haurà molt vot en blanc», va exposar, afegint que «a vegades sembla que no fa mal, però a vegades pot canviar el resultat» En aquest sentit va posar com a exemple la derrota d’UL en les darreres comunals «perquè va rebre molt vot en blanc i van acabar a l’oposició».


Naudi ho va explicar minuts abans de començar una reunió de poble que va aplegar unes 200 persones a la sala de la Closeta. El raonament el feia recordant, justament, l’escenari de candidatures que s’ha produït a la parròquia. De d’Acord apuntava que amb L’A i PS «aglutinaran vot nacional, però les altres cinc llistes... Entenc que dues es poden sentir representades per nosaltres, però les altres no tenen per què. A partir d’aquí entendria que tinguéssim un vot en blanc superior al de la resta del país».

Abstenció 

Pel que fa a l’abstenció, si bé els darrers anys ha anat en augment, no va ser capaç de mullar-se. La presència de fins a set llistes nacionals i 24 territorials creu que pot mostrar que «més gent implicada», però tampoc descarta que «si hi ha gent que està disconforme» amb la situació política actual, acabi generant l’efecte contrari.


Naudi va sortir a l’escenari acompanyat de tots els membres de la candidatura, que un a un van anar desgranant els diferents punts del programa electoral. «El nostre contracte», van repetir, farcit de projectes «amb sentit comú i realitzables». L’objectiu de fer dèficit zero i aconseguir dinamitzar l’economia amb l’arribada de nous sectors, són els pals de paller d’una candidatura que va garantir que «ens mantindrem independents» però que si arriben al Consell General «volem que hi hagi canvis». 

Clúster de motor, circuit i res d’apujar els impostos

Carles Naudi va garantir que per aconseguir més ingressos no apujaran els impostos, sinó que buscaran nous sectors que puguin contribuir. Igualment buscaran la manera de desenvolupar un clúster del motor que actualment creu que no disposa de les infraestructures necessàries i volen que es construeixi un circuit de terra per facilitar als pilots instal·lats al país un lloc on entrenar. 

Seguretat jurídica i estudis d’impacte per a la UE

Entre les propostes exposades, el candidat de CC va remarcar que el marc normatiu «no pot canviar cada sis mesos, sinó que la seguretat jurídica ha de ser a prova de bomba» per atraure més inversors. «Andorra té un potencial que ningú pot imaginar», va sentenciar. En relació a l’acord d’associació va ser clar: «Sí, però només si beneficia Andorra», per això vol fer estudis d’impacte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT