PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Més de 9 milions de reducció de l’endeutament a la Seu

L’Ajuntament assegura que la millora financera s’ha fet mantenint les inversions

Per El Periòdic

Albert Batalla i Jesús Fierro presenten el balanç financer, ahir.
Albert Batalla i Jesús Fierro presenten el balanç financer, ahir. | Ràdio Seu

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, ahir van presentar el tancament de l’exercici pressupostari de l’any 2018 i l’evolució financera de l’Ajuntament entre els anys 2008 i 2018.

Pel que fa al tancament de l’exercici econòmic del 2018, Fierro va destacar que «es confirma la gestió responsable de les fiances municipals que permet, un any més, reduir l’endeutament i a la vegada afrontar serveis necessaris per la ciutat». Així ho indiquen el romanent de tresoreria del 2018, que va ser de 3,8 milons d’euros, i l’estalvi net d’1,6 milions d’euros. De fet, el tinent d’alcalde d’Hisenda va especificar que «aquest resultat ens permetrà destinar recursos a inversions sostenibles durant aquest 2019 i alhora destinar diners a disminuir encara més el deute municipal».

Evolució 2008-2018

Les dades confirmen que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aconseguit reduir dràsticament el deute municipal en deu anys, ja que s’ha passat de 15,5 milions d’euros al 2008 a 7,1 milions d’euros gràcies a l’amortització anticipada que es durà a terme durant aquest mes d’abril i la intenció de rebaixar-lo fins als 6 milions d’euros en la previsió de tancament de l’exercici del 2019.

Respecte a la ràtio d’endeutament, l’Ajuntament urgellenc ha passat del 120% l’any 2008 a un 55,8% aquest mes d’abril, amb una previsió de tancament a finals de 2019 d’un 47,2%. Una evolució que Batalla va qualificar positivament de «xifra històrica». De fet, l’alcalde va voler remarcar que «la gestió econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, malgrat la congelació dels impostos municipals durant aquest període, ha musculat financerament la institució de tots per poder afrontar amb bones garanties els reptes que es plantegi la ciutat en un futur».

PUBLICITAT
PUBLICITAT