PUBLICITAT

La Massana

CC referma la seva majoria a la parròquia

La coalició d’Acord es queda a 248 vots del grup comunal

Per Meritxell Prat

Els membres de la candidatura de CC celebren el triomf en la circumscripció parroquial.
Els membres de la candidatura de CC celebren el triomf en la circumscripció parroquial. | Maricel Blanch

La Massana és de Ciutadans Compromesos. Sense sorpreses. El projecte que ja havia mostrat la seva fortalesa en les eleccions comunals, no ha deixat marge a canvis i Carles Naudi i Raul Ferré seran els dos consellers que representaran la parròquia al Consell General, deixant fora els candidats de d’Acord, Judith Pallarés i Vicenç Alay. La formació partia com a favorita, si bé al llarg de la campanya Naudi va evitar els triomfalismes remarcant que fins al darrer minut els resultats es podrien capgirar. Però la realitat ha estat una altra. Poca emoció en l’escrutini que si bé va començar ajustat, a mesura que avançava el recompte la distància s’anava ampliant, fins que va ser clar que CC tornaria a guanyar. La plataforma liderada per Naudi i Ferré va aconseguir 1.136 vots (56,13%), mentre que Pallarès i Alay es van quedar amb 888 (43,87%). La participació es va situar al 73,75%, amb 2.262 vots emesos, 164 blancs i 74 nuls.

El guanyador massanenc reconeixia ahir al vespre que «ens feia molt respecte el que pogués passar» i per això havien encarat la campanya amb molt respecte. La incertesa dels resultats en algunes parròquies va fer que tampoc volgués anticipar possibles suports ni pactes. «La Massana és de CC i a cada circumscripció l’elector ha votat de forma diferent», exposava, remarcant, això sí que «el que tinc clar és que s’ha bipolaritzat molt la circumscripció nacional i hi ha hagut una basculació de molts vots cap a PS i DA». Una circumstància que atribuïa a la cerca del vot útil.

Carles Naudi no va voler anticipar possibles suports i Pallarés va insistir en un sistema electoral poc just

Així, reiterava un argument que havien anat exposant des del primer dia, «no anem en contra de ningú», sinó que «només teníem dos adversaris, liberals i socialistes que són els que es van presentar contra nosaltres i a partir d’aquí, els altres cinc grups que vulguin parlar de coses, parlarem i negociarem. Ara no es pot dir res més».

D’altra banda, la candidata de d’Acord, Judith Pallarés es mostrava satisfeta tot i la derrota. «Anar a una territorial sempre és arriscar-se molt, perquè és o tot o res, però crec que és un bon resultat tot i que evidentment ha guanyat CC i són ells que aniran al Consell General». I l’argument tornava a ser el que va motivar l’acord amb el PS, «el joc és aquest, hem estat insistint que si el sistema electoral fos més proporcional, seria més just i representatiu, però és el que tenim i ara toca seguir treballant».

La confirmació que l’aposta per una candidatura independent rutlla va comportar que fins i tot ahir a la nit, el cònsol, David Baró, confirmés la intenció de convertir la plataforma parroquial en un partit independent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT