PUBLICITAT

El Papa Benet XVI rebrà a Joan Enric Vives al desembre

  • El copríncep es planteja una invitació al pontífex perquè visiti el Principat
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Benet XVI amb personalitats de l'església catalana, ahir a Barcelona Foto: ANDREW MEDICHINI

El dia 10 de desembre ha estat la data fixada al calendari perquè el Papa Benet XVI rebi a l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives. La data es va tancar ahir, en el marc de la visita que el pontífex va realitzar a la ciutat de Barcelona, i en la qual hi va ser present Vives juntament amb cinc mossens en representació d'Andorra.

El copríncep viatjarà a la ciutat del Vaticà acompanyat pel ministre d'Afers Exterior i Relacions Institucionals, Xavier Espot. Vives va explicar que a l'audiència personal amb el Papa presentarà els seus serveis com a copríncep episcopal així com agrairà «la situació de Concordat amb Andorra». També durant aquesta audiència, el copríncep es planteja l'opció de convidar al Sant Pare perquè visiti el Principat en un futur.

Aquesta voluntat de l'arquebisbe d'Urgell tindrà una segona oportunitat de petició quatre dies després. El 14 de desembre el nou ambaixador andorrà prop la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri, presentarà al pontífex les seves credencials com a diplomàtic.

Reforç de les relacions/ La visita del pontífex a Barcelona va tenir una important representació andorrana, que també es va veure plasmada en les converses durant el dinar d'eucaristia d'ahir, en què també hi era present el Papa. Allà Vives va expressar al Benet XVI «la joia d'Andorra i la seva fe en l'església». A més, la trobada va servir per estrènyer les relacions entre el Pontificat i el Principat, unes relacions que Vives va qualificar de «bones i adequades».

En relació a la visita a la ciutat condal, Vives es va mostrar emocionat perquè Benet XVI va expressar «el que representa la síntesi del cristianisme». Per una banda, l'exposició de la fe cristiana en la seva màxima expressió, i per altra la necessitat de l'església «d'ajudar a la gent necessitada». En aquest darrer aspecte, Vives es referia a la visita que va fer el Sant Pare en un centre de persones amb discapacitat de Barcelona, en la qual va conversar amb els residents i va donar esperança.

D'altra banda, el copríncep d'Andorra va manifestar que Benet XVI va demostrar ahir que «valora la cultura catalana i la seva església». L'arquebisbe va recordar que Benet XVI va situar «la nostra llengua al costat del castellà i del llatí» i va afegir que «fent-la servir demostra que l'església a Catalunya ha d'estar arrelada a la cultura catalana».

Vives va ser una de les persones privilegiades que va poder veure la nova basílica de la Sagrada Família, que va qualificar com emblemàtica i «la més bonica que s'haurà construït en aquest segle XXI».

Cinc mossens i 48 fidels / L'arquebisbe d'Urgell va estar acompanyat a la cerimònia de la Sagrada Família per cinc mossens en representació d'Andorra: Mossèn Ramón Rossell de Canillo, mossèn Joan Fenosa d'Ordino, mossèn Jaume d'Escaldes, mossèn Pepe Gisbert de Sant Julià i el pare salesià, José Miguel. A més, 48 fidels van desplaçar-se fins a la ciutat condal, en un viatge organitzat per l'arxiprestat de les Valls d'Andorra. Els mossens van poder assistir al sermó des de dins del monument de Gaudí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT