PUBLICITAT

Piqué: "L’himne de la Champions sonarà a Andorra"

MoraBanc es converteix en el nou patrocinador principal del club

Per Miquel López-Egea

Gerard Piqué durant la roda de premsa.
Gerard Piqué durant la roda de premsa. | MARICEL BLANCH

Fa tres mesos i mig, Gerard Piqué, a través de la seva empresa Kosmos, es va convertir en propietari de l’FC Andorra. Ahir, amb una gran expectació mediàtica, va explicar el projecte i va anunciar un acord amb MoraBanc pel qual aquest s’ha convertit en el principal patrocinador del club durant els pròxims 10 anys i, per tant, l’Andorra modificarà la seva equipació a partir del partit d’avui contra l’EFAC Almacelles, en el qual ja lluirà el logo de l’entitat a la part davantera de la samarreta. A més, el conjunt ha estrenat un nou disseny per als entrenaments.

Així, segons va explicar Piqué, va prendre la decisió d’adquirir el club perquè «tenia un gran potencial i era un projecte de país» i ara, l’objectiu és pujar-lo de categoria i fins i tot, «que l’himne de la Champions soni a Andorra». En aquest context, va assegurar que el primer pas és l’ascens a la Tercera Divisió, «és un camí molt llarg, a molts anys vista, però ens hi deixarem la pell per arribar a aquest objectiu», sentenciava. També va recordar que «tenim un país al darrere» i que «des del primer dia, ens vam sentir molt benvinguts». Per tant, «l’acord amb MoraBanc és molt important perquè volíem un partner andorrà per involucrar a la gent d’aquí». «Necessitem anar de la mà de la gent que coneix la terra, que té un pes important i MoraBanc té aquestes característiques, perquè, a més, inverteixen molt en l’esport i el bàsquet és un gran exemple», destacava i recordava que «el BC MoraBanc Andorra està fent les coses molt bé a l’ACB, classificant-se pels play-off». «Esperem que el futbol els doni els mateixos resultats», desitjava.

A més a més, Ferran Vilaseca, Head of Division de Kosmos, va explicar que «estem encantats» amb aquest patrocini i que «ens estan ajudant molt amb la seva experiència amb el bàsquet, de manera activa». 

Per la seva part, Lluís Alsina, director general de MoraBanc, va indicar que «fa uns mesos que parlem» i que «van venir amb il·lusió i passió, fent les coses ben fetes i amb futur». «Ens encaixava com a banc, compartim valors i la voluntat de crear un projecte que il·lusioni a molta gent a Andorra», assegurava. «Busquem acords a llarg termini, no un simple patrocini, volem seguir el projecte de país», subratllava.

En aquest context, darrere del club hi ha més gent a part de Kosmos, com l’empresa Clayton, de capital 100% andorrà i participada per Francesc Destrée i Higini Cierco. Així, sobre el fet que els seus socis de Kosmos,Leo Messi i Cesc Fàbregas formin part del projecte, va destacar que «la idea és que Kosmos Holding no sigui només un inversor de l’entitat». Així espera que els seus socis aportin «molt al club. Hi ha grans jugadors que han sigut companys meus, alguns estaran com a partners i altres dins del projecte esportiu, ja que, per exemple, jo vaig jugar amb Albert Jorquera i ell mateix fa de segon entrenador, juntament amb Gabri», informava. 

Qui no serà a dins el projecte serà el seu pare, ja que Piqué va titllar les notícies sortides a la premsa sobre aquest fet de «fake news» i va indicar que «som els que som, encara que cada cop necessitarem més gent».

Projecte de base

D’altra banda, Piqué va explicar que «estem treballant en la base» i que «en els pròxims dies o setmanes tindrem notícies al respecte». «És molt important i és on es demostrarà que no només és un primer equip, perquè és un projecte sòlid i els joves han de ser una font de talent», opinava.  En aquest sentit, pel que fa al paper dels jugadors andorrans, va destacar que «ha de ser important». «Tenim 12 integrants actualment i esperem que hi siguin sempre», manifestava i afirmava que «com més gran sigui el repte, més ajudarem al futbol andorrà a pujar de nivell, tindran més competència i això els farà millorar». «El nivell d’Andorra és el que és, i per millorar-lo, perquè la selecció pugui competir, necessita més talent i millors jugadors, treballant el planter, fent que el nivell pugi», assegurava. En aquest context, va recordar que ell «entrenava amb Messi i Fàbregas abans d’anar al Manchester, i aquesta competitivitat em va fer ser qui soc ara esportivament»

Per un altre costat, l’FC Andorra i Special Olympics Andorra han unit esforços per estar presents aquesta pròxima Setmana Santa en el torneig MIC Integra, que reuneix un gran nombre d’equips de futbol base internacional. Segons Piqué, aquestes iniciatives «formen part del projecte i dels valors globals que volem construir com a club».

El Prada de Moles, per tres anys/ Pel que fa a l’estadi, el Complex del Prada de Moles és el lloc que Piqué vol per a l’FC Andorra durant els pròxims tres anys. «Ho estem parlant però està clar que si volem jugar la Champions, a llarg termini, haurem de buscar un nou lloc», reconeixia. Ara, el que queda en l’aire és quan Piqué podrà assistir a veure el club: «L’horari em mata», concloïa el central blaugrana.  H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT