PUBLICITAT

A punt de néixer l'Associació de Petits Comerciants d'Andorra

  • L'entitat vol oferir serveis d'assessorament als establiments associats i una atenció més personalitzada als clients
J.R. BAIGES / EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns dels comerços del carrer Ciutat de Consuegra, a Andorra la Vella, aquest dissabte. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'Associació de Petits Comerciants d'Andorra és una entitat que tot just s'està acabant de gestar i que, els pròxims dies, veurà la llum. Fa dies que estan fent una campanya entre els comerços, amb l'objectiu de guanyar socis que no en tinguin prou amb el paraigua de la FACA (Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra) i que vulguin defensar els propis interessos, diferents dels que mouen els grans centres comercials. Fa poc més d'una setmana, l'associació, que està pendent que la seva formalització sigui efectiva, es va presentar en públic, a través de la participació d'una de les comerciants que forma part del projecte en la jornada que va organitzar la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, emmarcada en el procés participatiu per dinamitzar el comerç de la capital i Escaldes-Engordany.

Segons expliquen des de l'entitat mateixa, en un full que han repartit als comerços del Principat que volen sumar al projecte, la idea de crear una associació de petits i mitjans comerciants sorgeix com a conseqüència d'un primer viatge de benchmarking a Girona i Figueres, organitzat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis els dies 11 i 12 de maig.

Objectius comuns / Els 15 propietaris dels petits i mitjans comerços que van realitzar aquest viatge, tal com recull el document de presentació de l'associació, «provenien de diferents sectors i diferents ubicacions, però alhora tenien necessitats comunes: tots buscaven innovar, millorar i créixer, tot i les circumstàncies adverses actuals». Un dels objectius del benchmarking –hi haurà un segon viatge els dies 23 i 24 de novembre– era «mostrar als comerciants accions de millora que ja han posat en pràctica altres comerços».

La conclusió d'alguns dels comerciants que van participar en aquesta experiència, recollida al full que han repartit als comerços i expressada també en la jornada a través de Guadalupe Torrallardona, és que «és indispensable crear una associació que aglutini tot el petit i mitjà comerç d'Andorra». «A Girona i Figueres tenen força perquè estan associats», va assegurar Torrallardona.

L'objectiu de l'entitat, expliquen, és aconseguir que «Andorra esdevingui de nou el centre comercial de referència a cel obert, modern i competitiu». En aquest sentit, la cooperació els ha de servir per oferir millors serveis als mateixos comerciants, però sobretot als clients. En el marc de la jornada, Torrallardona va insistir en la necessitat de tenir «una senyalització potent, que convidi a anar més enllà de l'eix Meritxell-Carlemany» .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT