PUBLICITAT

Les matriculacions de vehicles baixen el 15%

  • El mes passat van ser 233 els vehicles comprats, el 79% turismes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Públic mirant vehicles en la darrera fira d'Andorra la Vella Foto: TONY LARA

El nombre de matriculacions de vehicles realitzades a l’octubre ha estat de 233, el que suposa una disminució de l’1,2% respecte al mes anterior. Així ho va fer públic ahir el Departament d’Estadística que, a més, ha posat de relleu que la tendència interanual respecte el mateix mes de l’any anterior és del -15%.

El nombre de vehicles matriculats al mes d’octubre ha estat de 233, dels quals 184 (el 79% del total) han estat turismes, 34 motocicletes i ciclomotors (14,6%) i 10 camions i camionetes (4,3%). D’aquesta manera, segons Estadística, el mes d’octubre confirma cert repunt a la baixa amb una tendència mensual negativa en tots els tipus de vehicle, especialment en motocicletes i ciclomotors amb un -2,8%, un -1,6% en turismes, un -2,3% en camions i camionetes, i d’un -3,8% en altres vehicles.

D’altra banda, en la tendència interanual, és a dir, respecte al mateix mes de l’any anterior, destaquen les tendències positives dels camions i camionetes, de l’1,3% i les motocicletes i ciclomotors. En la resta de tipus de vehicle, segons assenyala Estadística, les tendències interanuals negatives s’accentuen, sent en turismes d’un -8,3%, i d’un -38,3% en altres tipus de vehicles. El nombre de matriculacions assolit durant l´octubre continua la seva tendència negativa dels mesos anteriors. Amb tot, el volum de matriculacions aconseguit en el que portem d’any, és a dir, des del gener fins a l’octubre, és superior al registrat durant el mateix període del 2009. En aquest sentit, aquest any el sector de l’automòbil porta matriculats un centenar de vehicles més que el 2009. Des d’Estadística s’ha canviat el mètode per calcular les matriculacions i adaptar-ho als estàndards internacionals, la qual cosa permet fer una estimació de la tendència de la sèrie corregida de l’efecte del calendari i efectes estacionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT