PUBLICITAT

El creixement poblacional andorrà, per sobre la mitjana dels països rics

  • El Principat, a un ritme de l'1,5% anual, és el que més augmentarà dels 30 primers estats
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciutadania andorrana a Escaldes, en una cavalcada dels Reis Mags. Foto: TONY LARA

Andorra és, dins dels 30 països més rics del món, el que més augmentarà la seva població en els propers cinc anys, segons informa l’ONU en el seu estudi sobre Desenvolupament Humà. La taxa de creixement andorrana durant el proper lustre serà de l’1,5% anual, una xifra que no és superada per cap dels països més rics del món.

L’Informe sobre el Desenvolupament Humà publicat per les Nacions Unides i on s’analitza un total de 169 països, situa el Principat a la posició 30 pel que fa a la taxa de riquesa. Però cap dels 30 països que hi ha per sobre creixerà més que Andorra pel que fa a la població. Per exemple, Noruega, que ocupa la primera posició d’aquest informe, tindrà una taxa de creixement del 0,7 %, més de la meitat que l’andorrana. Els Estats Units, a la quarta posició, tindrà una taxa del 0,9%. Els països veïns encara creixeran menys en nombre de persones: Espanya ho farà el 0,8% i França el 0,4%. Destaquen casos com el d’Alemanya i el Japó, que segons informa l’ONU, perdran un 0,2% d’habitants per any fins al 2015.

D’aquesta manera, i si prenem com a referència les dades més recents del cens poblacional publicades pel Departament d’Estadística, que fixa en 84.000 les persones que viuen a Andorra, el Principat tindria l’any 2015 un total de 90.491 habitants.

el cinquè dels països més rics / L’ONU considera que actualment hi ha un total de 42 països amb un índex de desenvolupament humà molt alt, entre els quals Andorra. Dins aquesta llista el Principat ocupa la cinquena posició pel que fa a països que tenen una taxa poblacional més elevada. Només és superat per els Emirats Àrabs (2% anual), Brunei (1,7%), Qatar (1,6%) i Bahrein (1,8%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT