PUBLICITAT

El Sitca presenta al Govern el recurs d'alçada contra el comú

  • El sindicat va avui a l'Administració Central i acudirà a la Batllia si la Corporació respon amb silenci administratiu
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants del Sitca en una reunió recent. Foto: ANA

El Sindicat de Treballadors d’Andorra la Vella (Sitca) presentarà avui al Govern un recurs d’alçada contra la corporació comunal, en motiu de l’aplicació de la rebaixa de les qualificacions del GAdA 2008-2009.

Concretament, els funcionaris comunals demanen a l’Administració Central que procedeixi a reclamar al comú de la capital que anul·li el punt número 10 de l’article 3 de la Junta de Govern celebrada el passat 21 d’octubre. Aquest punt va acordar rebaixar un coeficient corrector del 10% a les qualificacions generals dels treballadors comunals en relació a l’acompliment. El Sitca al·lega que aquesta mesura no és legal i que parteix d’un afany per reduir els pagaments al personal, i no de qualificar la tasca dels treballadors amb unes notes més objectives, tal i com defensa el Comú. A més, critiquen que no se’ls tingués en compte a l’hora de prendre aquesta decisió, ja que van ser informats només tres hores abans de l’aprovació de l’acord.

Un cop el Govern validi el recurs d’alçada, el Sitca romandrà a l’espera de la resposta comunal, que apunta cap a no manifestar-se al respecte. Llavors, i passat els dos mesos legals d’espera, el sindicat podrà interpretar la resposta com a silenci administratiu, moment en que acudirà a la Batllia per tal que la Justícia dicti sentència en relació al recurs.

Amb tot, el cobrament del GAdA es realitzarà igualment, tant si la Batllia dicta a favor dels treballadors com si ho fa a favor de la Corporació. Així ho va informar la cònsol d’Andorra la Vella, rosa Ferrer, a la passada sessió de comú, ja que el recurs no té caràcter suspensori. El pagament s’havia d’efectuar aquest mes de novembre, El president del sindicat, Cristian Asensio, va informar ahir que encara no han cobrat res ja que l’acord amb la corporació és que s’efectuï a finals de mes. En cas que finalment la Batllia resolgui a favor de les reclamacions del Sitca, el comú procedirà a pagar l’import restant que dictamini la sentència judicial.

posició unànime contra la mesura / La decisió d’afrontar la rebaixa de les qualificacions del GAdA com un aspecte il·legal i que requereix d’un anàlisi administratiu i judicial superior es va aprovar fa dues setmanes. El Sitca va convocar a tots els seus treballadors a una assemblea extraordinària, on es va sotmetre a votació emprendre accions legals en contra de la decisió de la corporació comunal.

En total, van ser un centenar de treballadors els que es van reunir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per participar en l’assemblea. Sumant els vots delegats dels treballadors, es van emetre 143 vots. El resultat de la votació va ser «un aclaparador sí», tal com va manifestar Asensio: 130 vots a favor del recurs a la Batllia (90,9%), 8 vots en blanc (5,6%) i 5 vots en contra (3,5%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT