PUBLICITAT

Andorra la Vella

Fins a 25 persones treballen gràcies a la xarxa inclusiva

Tres noves empreses se sumen al programa destinat a discapacitats

Per El Periòdic

Martos, Fenoll i Rodríguez en la signatura del conveni, ahir.
Martos, Fenoll i Rodríguez en la signatura del conveni, ahir. | SFGA / J. A. Viladot

Fins a 25 persones amb discapacitat ja es beneficien de les ofertes de treball de la Xarxa d’Empreses Inclusives, que ahir va sumar tres noves societats i, en total, ja n’integra 23. Així va explicar-ho ahir la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, en l’acte de signatura que es va celebrar per incorporar Cabells d’Or, Establiments Vidal i Expojoc SA a la xarxa.

Ester Fenoll: «S’està canviant la mirada envers la discapacitat i cada vegada més es tenen en compte les capacitats»

La secretària d’Estat va destacar que gràcies a aquesta iniciativa s’ha pogut «donar sortida» al problema de l’ocupació de les persones amb discapacitat, d’una manera «integral», amb un contracte normalitzat i vinculat a cada categoria professional. De la mateixa manera, va recordar que el programa ha permès que aquests treballadors cobrin el salari mínim o sous inclús superiors, també gràcies a l’erradicació del contracte de baix rendiment. Fenoll va celebrar la gran varietat de feines que ofereixen aquestes empreses i el fet que s’estigui «canviant la mirada envers la discapacitat», ja que cada vegada més es tenen en compte «les capacitats» d’aquestes persones, és a dir, allò que poden fer. 

Descripció dels llocs de feina

Pel que fa a les noves incorporacions, Establiments Vidal i Cabells d’Or han incorporat una persona mentre que Expojoc, dues, una per a tasques administratives i una altra amb ocupació al Pas de la Casa. Des de l’empresa, el seu director general, Marc Martos, va manifestar que l’experiència d’haver incorporat aquests dos treballadors és «súper satisfactòria». A més, va voler posar de relleu que el fet que l’empresa tingui diferents llocs de treball dona més possibilitats als empleats que s’hi incorporen. 

Carles Rodríguez, de suport a la direcció d’Establiments Vidal, va destacar que la proposta d’incorporar una persona amb discapacitat va sorgir arran de la necessitat de cobrir una plaça vacant. En el moment de registrar l’oferta al Servei d’Ocupació, els van comentar aquesta possibilitat i els van fer arribar el currículum. Després d’adaptar una mica el lloc de treball, han pogut fer la contractació.

Quant a Cabells d’Or, en absència de la representant –que no va poder acudir a l’acte de signatura–, la secretària d’Estat va explicar que han incorporat una persona que fa feines d’auxiliar de perruqueria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT