PUBLICITAT

El Govern aprova els comptes del 2009 de CTRASA

  • L'auditoria per determinar si hi ha irregularitats en la gestió del centre, a punt d'enllestir-se
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista exterior de la zona del forn incinerador del CTR. Foto: EL PERIÒDIC

El Centre de Tractament de Residus d’Andorra la Vella va celebrar ahir una assemblea general per a sotmetre l’aprovació dels comptes de l’exercici de l’any passat. En aquestes votacions hi va tenir representació el Govern, com a soci majoritari, que va decidir aprovar amb unanimitat els comptes presentats per Ramon Cereza, president de la societat concessionària del CTR.

Cereza va mostrar-se satisfet amb la decisió d’aprovació dels comptes, i va exposar que la votació es va desenvolupar amb normalitat, igual que la resta de l’assemblea, en què es va aprovar també la gestió social, així com es van escollir nous auditors per a la societat. Cal constatar que l’Executiu havia demanat,en el marc del Consell d’Administració de CTRASA, la correcció de determinades partides dels comptes de l’exercici 2009, segons va informar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en una compareixença del passat mes de març.

D’altra banda, el president de CTRASA va parlar també de l’exercici del 2010 i del pressupost del 2011, que s’està elaborant actualment. Pel que fa al primer, va informar que la previsió, a falta de dos mesos per acabar l’any, és que es tancarà «sense pèrdues i tindrà un resultat positiu», Pel que fa al pressupost del 2011, no s’apartarà gaire del de l’any anterior, segons va informar Cereza.

A l’ESPERA DE L’AUDITORIA / El Govern va aprovar l’exercici pressupostari del 2009, però aquest vistiplau és «totalment independent» del que acabi dictant l’auditoria encarregada per la corporació, i que ha de dictaminar si s’han produït irregularitats en la gestió financera del forn incinerador, segons va informar el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay. Tot i que el cap de Govern va anunciar que els resultats d’aquesta auditoria es tindrien com a molt tard «abans de l’estiu», aquesta s’ha retardat. Alay, però, va anunciar que ja es troba en «el seu punt final» d’elaboració i que properament es farà pública. L’auditoria analitza aspectes del 2009 però també d’anys anteriors.

El Govern va decidir encarregar una auditoria per analitzar la gestió de CTRASA i la seva situació financera a partir del sobrecost de la construcció del forn incinerador. Des de l’oposició, el Partit Socialdemòcrata havia estat molt crític amb la construcció del forn, que va tenir un sobrecost de 12 milions d’euros, així com amb el projecte d’explotació del Centre de Tractament de Residus, en aquest cas, per qüestions ambientals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT