PUBLICITAT

El Global Tourism Forum arribarà el 6 i 7 de març

EL PERIÒDIC
LONDRES

Periodic
Pere López i Taleb Rifai. Foto: SFG

El Global Tourism Forum Andorra es desenvoluparà el 6 i 7 de març del 2011. L’anunci el van fer públic ahir a nivell internacional de manera conjunta el secretari general de l’OMT, Taleb Rifai, i el ministre d’Economia i Finances, Pere López, durant una roda de premsa amb motiu de la Cimera de ministres de l’Organització Mundial del Turisme que se celebra a Londres coincidint amb la World Travel Market. Aquest important esdeveniment internacional se celebrarà al Principat durant els propers 5 anys. Així ho estableix el conveni signat aquesta tarda.

El primer Fòrum Global de Turisme, que es realitzarà anualment durant els pròxims cinc anys, serà un esdeveniment únic ja que acollirà per primera vegada conjuntament tots els actors del turisme –líders destacats, representants d’alt nivell del turisme, així com del sector públic i privat– per compartir el coneixement, divisar línies comunes d’actuació i promoure el valor del turisme als prenedors de decisions. L’objectiu és que els participants puguin compartir informació estratègica sobre els principals reptes del turisme i dissenyar les línies de futur per al turisme en un moment difícil en què el món experimenta una continua transformació.

López i Rifai van destacar el treball conjunt de col·laboració entre el Govern d’Andorra i l’Organització Mundial del Turisme. En aquest sentit, el ministre va posar de relleu que el Global Tourism Forum Andorra enforteix els llaços de les dues institucions. López va explicar que la seu de la Fundació UNWTO-THEMIS, fundada l’any 1998, és la responsable de desenvolupar els programes de formació i capacitació de l’OMT.

El ministre va agrair personalment a Rifai el fet de poder liderar conjuntament aquest projecte i va afegir que confia que tant aquest «primer Fòrum Mundial de Turisme com els següents ens guiïn cap a un reconeixement del sector turístic i a la conscienciació del paper del mateix davant dels reptes globals».

De la seva banda, Rifai va remarcar la importància d’un sector, el turístic, que dóna feina a un percentatge de la població mundial que se situa entre el 6 i el 7%. Rifai va manifestar que el Global Tourism Forum/Andorra 2011 reunirà al Principat economistes, líders de sectors empresarials, ministres de turisme, economia i altres àrees, empreses d’inversió i membres de la societat civil per examinar dues qüestions fonamentals per al sector del turisme: competitivitat i responsabilitat.

López va explicar als mitjans de comunicació internacionals alguns arguments que han fet que l’OMT hagi triat Andorra per esdevenir la seu d’aquest importantíssim fòrum internacional. Entre d’altres raons, López va explicar que el turisme al Principat representa més d’un terç del Producte Interior Brut (PIB), i que més del 40% de la població treballa directament o indirecta en relació a la indústria turística. A més, va recordar que més de nou milions de persones visiten Andorra anualment atretes per la condició de destinació turística de muntanya, per la seva important oferta comercial i de lleure, i per la seva seguretat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT