PUBLICITAT

L'Executiu encara ha de xifrar els serveis que haurà de centralitzar

  • L'article 4 està pràcticament revisat i quedarà subjecte a l'acord que es prendrà en la llei de transferències
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols reunits ahir amb els representants de l'Executiu. Foto: TONY LARA

La revisió de l’article 4 de la Llei qualificada de competències comunals està a punt de ser tancat a l’espera de determinar amb costos la prestació de determinats serveis socials que el Govern haurà d’assumir i que figuren en el darrer punt de l’esmentat article. Així es va acordar ahir en la sisena reunió de treball celebrada en el marc de l’anàlisi de la situació actual de les competències institucionals. Tot i això la redacció final d’aquest article quedarà condicionada i subjecta a la reforma que es faci en la llei de les transferències, que serà tractada en la propera reunió, el vinent 10 de desembre.

Ara queda pendent la redacció final d’una proposta d’un nou text articulat d’aquest punt de la llei de competències que al llarg d’aquestes trobades entre els mandataris comunals i els representants del Govern han comportat diversos encontres sobre interpretacions d’algunes de les competències.

L’educació, les escoles bressol, així com el manteniment de les carreteres secundàries i d’altres conceptes són els que fins ara havien agafat les regnes els comuns i que el Govern haurà de replantejar-se dirigir-les.

L’Executiu, amb el document en la mà que cada comú li va lliurar sobre els serveis socials que presten les corporacions i el cost que suposen, haurà de fer una relació d’aquells serveis que pretén assumir i també el cost que li suposarà. Amb aquesta nova relació de competències,l’Executiu pretén establir quins serveis haurà de centralitzar per estalviar recursos.

En la propera reunió del dia 10 del mes vinent s’iniciarà l’anàlisi de la situació actual de les transferències. El Govern va indicarque presentarà un document en el qual es reflecteixin els fluxos de les aportacions econòmiques als comuns, per via de subvencions o ajudes, que s’afegeixen a les transferències ordinàries i a les altres transferències de capital que tenen el seu origen en el rendiment compartit de figures impositivies com l’impost sobre les transaccions immobiliàries. Una informació que l’Executiu va comunicar mitjançant una nota de premsa ja que la trobada d’ahir no va tenir cap tipus de declaració pública als mitjans de comunicació, que esperaven a les portes als mandataris reunits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT