PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol contempla l’opció de matricular els patinets elèctrics

La cònsol major assegura que la normativa ajudaria als urbans, ja que ara no poden retenir els infractors

Per El Periòdic

Un home circula amb un patinet elèctric.
Un home circula amb un patinet elèctric. | Maricel Blanch

La circulació amb patinets elèctrics per les zones de vianants i les voravies, excepte pels carrils bici, està prohibida a Andorra la Vella. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va reforçar ahir la idea que cal regular de manera urgent aquest vehicle en el nou Codi de circulació. A més, va recalcar que s’ha de trobar una fórmula que permeti identificar els patinets i ha posat sobre la taula la idea de matricular-los. Aquest fet, segons Marsol, ajudaria significativament als agents de circulació, «que els hi és complicat aplicar la normativa», ja que «no els poden parar ni tenen una capacitat per retenir-los fins que arribi la policia». D’aquesta manera, la cònsol major considera que «s’han de posar els mitjans perquè si cometen infraccions, puguin ser sancionats».

Les paraules de Marsol coincideixen amb les del director general de l’Automòbil Club d’Andorra, David Fraissinet, que dilluns va insistir en la regulació dels patinets perquè són un «risc» per als vianants que transiten per la via pública. En aquest sentit, la cònsol va manifestar que aquest «és un problema general a totes les ciutats» i, a poc a poc, «anirem regulant tota aquesta qüestió». Des del Govern, concretament el ministre en funcions d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va anunciar la setmana passada que el Govern sortint va deixar un esborrany fet del nou Codi de Circulació, el qual inclou la normativa d’aquest tipus de transport.

‘Viari Show’ amb 600 alumnes 

Marsol va referir-se a la regulació dels patinets elèctrics durant l’acte de cloenda de la vuitena edició del Viari Show, una iniciativa conjunta del Servei de Cases Pairals i la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació del Comú d’Andorra la Vella, en la qual col·labora el ministeri d’Educació. L’objectiu va ser el d’afavorir la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran i els infants mitjançant l’educació viària. El grup de gent gran va fer vuit funcions teatrals amb esquetxos breus en què es recreen situacions quotidianes de perill a la via pública. La finalitat és que petits i gran prenguin consciència que cal ser prudent al carrer. En aquest curs hi han participat més de 600 alumnes de quart de primària de diferents escoles dels tres sistemes educatius.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT