PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc necessita no fallar i una carambola en els dos partits

Si els andorrans guanyen el darrer duel del curs al Poliesportiu, poden tenir opcions contra l’Unicaja

Per Miquel López-Egea

Dylan Ennis durant el darrer partit al Poliesportiu contra el Barça Lassa.
Dylan Ennis durant el darrer partit al Poliesportiu contra el Barça Lassa. | ACB Photo / Albert Martín

El MoraBanc Andorra segueix en la lluita pels play-off i encara que les coses es van complicar molt després de la derrota contra el Barça Lassa, entrar-hi, encara és possible. Però serà molt difícil. En el darrer enfrontament de la jornada els tricolor no es van poder imposar als blaugrana i, a més, el Divina Seguros Joventut i l’Iberostar Tenerife van aconseguir guanyar, fet que va reduir dràsticament les opcions dels andorrans i, per tant, tot depèn de guanyar aquest dissabte al Cafès Candeás Breogán, un equip que si perd, es veurà condemnat a tornar a LEB Or.

Per tant, per mantenir les opcions a entrar als play-off, de moment, el MoraBanc ha de guanyar al Breogán i confiar que la Penya no guanyi contra el Baskònia de Velimir Perasovic, que necessita mantenir la segona posició a la taula de la lliga.
En aquest sentit, el MoraBanc Andorra té el bàsquet average guanyat contra el sisè, el Tecnyconta Saragossa, amb una victòria i una derrota i 18 punts de diferència; contra el setè, el Divina Seguros Joventut, amb dues victòries i 23 punts de diferència; i contra el BAXI Manresa, amb una victòria i una derrota i vuit punts de diferència. No obstant això, i fet que pot ser crucial, el MoraBanc té perdut l’average contra l’Iberostar Tenerife, amb dues derrotes, sumant una diferència de 19 punts. Per tant, el pas més important ara és guanyar al Breogán i després, veure si contra el Màlaga encara hi ha opcions, en una jornada unificada el pròxim diumenge 26 de maig a les 12.30 hores, es pot aconseguir la classificació. Malgrat aquest context, podria ser que en la darrera jornada, amb els play-off ja decidits, els malaguenys no es juguessin res i per tant, el MoraBanc tindria una clara opció d’aconseguir l’objectiu. D’aquesta manera, el rival que es trobarà el conjunt del Principat és un equip que no depèn de si mateix per aconseguir la permanència, i a més d’una victòria contra els andorrans necessiten que el Delteco GBC perdi al Palau Blaugrana.

En aquest context, Reial Madrid, Kirolbet Baskònia, Barça Lassa, València Basket i Unicaja ja estan classificats mentre que Tecnyconta Saragossa, Divina Seguros Joventut, Iberostar Tenerife, BAXI Manresa i el MoraBanc Andorra segueixen amb opcions. Les darreres jornades de l’ACB solen ser molt boges i, al final, tot pot ser, per tant, encara que és molt complicat, no és impossible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT