PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Marató de Sang espera igualar xifres de donants

L’any passat 424 persones van participar-hi

Per El Periòdic

Un donant en una edició anterior de la campanya.
Un donant en una edició anterior de la campanya. | Maricel Blanch

La cinquena edició de la Marató de Sang es realitza divendres amb l’objectiu que la jornada solidària iguali les 424 donacions que van efectuar-se l’any passat. És un dia en el qual també es porten a terme diferents activitats per donar-li més rellevància.

La consellera de Social i de Participació Ciutadana de la corporació de la capital, Ester Vilarrubla, destacava que «s’aposti de nou per organitzar la marató dins d’un lloc cèntric» per ajudar a què hi hagi una major participació, remarcant que es tracten «d’accions solidàries que contribueixen a salvar vides». El secretari d’Estat de Salut en funcions, Joan Antoni León, animava a tothom a donar sang, perquè es tracta d’un «acte senzill, ràpid, segur i indolor que ajuda molt a les persones». El director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Joan Manuel Sánchez, destacava que és «l’activitat que fem més important de l’any», tractant de «fer-nos més visibles». Per aquest 2019 l’entitat té l’objectiu de superar les 1.000 donacions anuals, xifra registrada els darrers anys. 

Se celebraran al llarg del dia diferents activitats paral·leles, com un espectacle de màgia del Mag Jo; una activitat amb mascotes amb Canís Grup; una exhibició de l’Escola Líquid Dansa; una actuació de la Colla Castellera d’Andorra; i un espectacle pirotècnic de la Colla de Diables. El BC MoraBanc Andorra realitzarà una visita, mentre que en la banda gastronòmica es repartirà coca i xocolata al matí i un assortiment de pastissos i, al vespre, una degustació de pizzes. També hi haurà l’opció de participar en un sorteig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT