PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Projectes de reconeixement a la tasca dels pastors

Es presenten tres iniciatives sobre la mateixa temàtica

Per El Periòdic

Riba, Donsión i Gomà, a la roda de premsa de la presentació.
Riba, Donsión i Gomà, a la roda de premsa de la presentació. | M.R.F.

Els sectors ramader i agrícola compten amb tot un llegat al país. Els pastors i els seus ramats han format part durant segles del paisatge andorrà, i per donar rellevància a la tasca realitzada per aquests, avui es realitza a l’Auditori Rocafort del mateix Centre cultural i de congressos lauredià una iniciativa que recull tres projectes sobre la mateixa temàtica.

El primer que es presentarà és Vital, una iniciativa de fabricació de coixins amb el producte estrella de les ovelles. L’impulsor, Albert Gomà, exposava que «vam recuperar una tona i mitja de llana i la vam rentar», permetent «crear un producte que li hem volgut donar i comercialitzar molt dignament i amb molt valor afegit». El van exportar als Estats Units, on «va anar molt bé» i va tenir una excel·lent acollida. Ara donen a conèixer el projecte i el producte a Andorra.

La segona presentació es tracta d’una conferència poètica a càrrec d’Arnau Orobitg, artista, poeta i pastor lauredià. La tercera és l’exposició fotogràfica Vides de muntanya, de Natàlia Montaner, on es mostra la vida de 47 explotacions ramaderes andorranes amb 150 fotos en blanc i negre. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer un reconeixement «al sector ramader i agrícola, tot i que malauradament està desapareixent, configuren la identitat d’Andorra», comentava Josep Lluís Donsión, conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria. Gomà també assenyalava que «per a nosaltres és molt important recuperar la figura del pastor i la identitat que hi ha al darrera, perquè creiem que d’alguna manera a Andorra tenim una identitat mil·lenària i pirinenca que pensem que és molt important», assenyalava Gomà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT