PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou Executiu oficialitza el traspàs de carteres

Torres, Calvó i Ubach són els únics titulars que repeteixen ministeri

Per El Periòdic

Joan Martínez Benazet agafa el relleu de Carles Álvarez al Ministeri de Salut.
Joan Martínez Benazet agafa el relleu de Carles Álvarez al Ministeri de Salut. | MARICEL BLANCH

Un dia després d’haver jurat el càrrec, el nou Executiu va oficialitzar el traspàs de carteres a les diferents seus ministerials del Govern.

Així doncs, l’exministre de Salut Carles Álvarez va passar el seu relleu a Joan Martínez Benazet. A Economia també es va produir el canvi entre Gilbert Saboya i Jordi Gallardo, qui serà el número dos de l’Executiu perquè al seu ministeri també compta amb la cartera de Presidència. Per la seva banda, Verònica Canals va recollir el testimoni de Francesc Camp al Ministeri de Turisme. El mateix va succeir al Ministeri de Funció Pública, on Judith Pallarés va agafar la cartera que Eva Descarrega ha dirigit els darrers anys. A Afers Socials, Victor Filloy va assumir les directrius que li va traslladar Ester Fenoll, exsecretària d’Estat i ara secretaria general del Govern. Una altra secretària d’Estat i actualment consellera general, Ester Molné, va traspassar les competències de Justícia i Interior a Josep Maria Rossell. 

D’altra banda, el portaveu del Govern Eric Jover va tenir doble protagonisme durant la jornada d’ahir. En primer lloc va rebre la cartera de Finances a mà de Jordi Cinca, mentre que després va cedir la cartera d’Educació a Ester Vilarrubla. 

Jordi Torres, a Ordenament Territorial; Sílvia Calvó, a Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; i  Maria Ubach, a Afers Exteriors, es van estalviar el protocol de traspassar les seves carteres, ja que repetiran una legislatura més al capdavant dels seus respectius ministeris. Finalment, resta pendent que Sílvia Riva, la futura ministra de Cultura i Esports, juri el seu càrrec i substitueixi a Olga Gelabert. 

Jurament del càrrec

Dimecres passat, a l’Auditori Nacional, els onze ministres van jurar el seu càrrec, a més de la secretària general del Govern, Ester Fenoll, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, el cap de Gabinet del cap de Govern, Guillem Casal, i la cap de Protocol del Govern, Maria Marina. En el seu discurs, el cap de Govern Xavier Espot va posar èmfasi en «la inclusió i la sostenibilitat», els ingredients que han de bastir les polítiques d’un Executiu que representa «la diversitat de la població andorrana». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT