PUBLICITAT

Dos socis de CETRASA impugnaran els comptes

  • CESPA i NOVERGIE denuncien il·legalitats en l'aprovació de l'exercici
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'exterior del Centre de Tractament de Residus. Foto: TONY LARA

Els socis minoritaris del Centre de Tractament de Residus (CTRASA), els grups empresarials Cespai i Novergie, van mostrar-se ahir en desacord amb l’aprovació dels comptes del 2009 de CTRASA. L’aprovació es va concretar en l’Assemblea General Ordinària de dimarts amb els vots a favor del Govern i Feda, tal i com va avançar EL PERIÒDIC. Cespa i Novergie imputaran la decisió, ja que consideren que s’han produït irregularitats i procediments il·legals a l’hora de sotmetre a votació aquests comptes.

El grup espanyol Cespa va poder defensar el seu desacord durant l’assemblea, segons va informar l’ANA, mentre que els segons no van poder comparèixer perquè no van acreditar a temps els poders delegats dels seus representants. Però malgrat la no presència, els francesos compartirien plenament el posicionament contrari als comptes del 2009.

Cespa i Novergie representen el 47% de les accions de CTRASA (29% per a l’empresa espanyola i 18% per a la francesa). Impugnaran els comptes aprovats ja que, segons els representants dels grups empresarials, s’estaria incorrent en una il·legalitat, de la qual s’hauria advertit diverses vegades als socis majoritaris. D’una banda, perquè, segons les mateixes fonts, els comptes mai han estat formulats prèviament en un consell d’administració de la societat, pas previ a la seva aprovació en assemblea segons marca la Llei de societats; i de l’altra perquè l’informe d’auditoria presentat només és un esborrany, la validesa del qual ha estat qüestionada per la pròpia empresa auditora. Als auditors, que mai han arribat a signar l’esborrany d’informe, no se’ls hauria facilitat la informació que van sol·licitar i no haurien pogut fer l’informe d’auditoria definitiu.

Una votació sense validesa / Segons van informar aquestes empreses, els comptes del 2009 es van portar a l’Assemblea General Ordinària de dimarts sense haver-se formulat prèviament en un consell d’administració i sense un informe d’auditoria definitiu. Es van aprovar amb els vots de la majoria que sumen el 53% de l’accionariat (el Govern, amb un 15% i Feda, amb el 38%), i el vot contrari del 29% que representa Cespa (els representants de Novergie no hi eren presents).

L’aprovació d’aquests comptes significaria que, segons els articles 85 i 86 de la Llei de societats anònimes i de responsabilitat limitada, la situació patrimonial de desbalanç és causa de dissolució de la societat. Concretament l’article 85.c de la llei diu que és causa de dissolució quan «el valor del patrimoni net de la societat és inferior a la meitat de la xifra del capital social i no ha estat possible posar remei a la situació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT