PUBLICITAT

Aprovats dos reglaments per recol·locar els aturats al mercat

  • Un programa va destinat als provinents de la construcció i l'altre, a la formació en empreses
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Avui es presentaran els dos reglaments per al foment de polítiques d’ocupació que ahir l’Executiu va aprovar en el Consell de Ministres. Es tracta d’una norma reguladora per al programa per al foment de la contractació de treballadors provinents del sector de la construcció, i per altra banda, el reglament per al foment de l’ocupabilitat i la formació pràctica i teòrica en el si de les empreses.

Tal i com ja va avançar aquest rotatiu, el Govern té previst destinar dos milions d’euros per a l’any vinent per a l’aplicació d’aquests tipus de programes destinats a recol·locar els aturats.

Aquests programes estan destinats en un primer moment per al sector que, segons va manifestar ahir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha estat el més afectat per la crisi, la construcció. Els aturats provinents d’aquest sector són els destinataris del primer dels programes. El Govern ho fa promovent la contractació d’aquests aturats i també ho fa incentivant les empreses contractants amb subvencions econòmiques.

D’altra banda, i en aquest cas per a la resta dels desocupats, l’altre reglament preveu un programa de formació i de pràctiques en el si de les empreses. Un projecte que té el mateix objectiu: fomentar l’ocupació dels aturats mitjançant polítiques de formació, en el que estan implicats els empresaris.

ACORD DE la taula de treball / Bartolomé va destacar que aquests reglaments s’han treballat amb els integrants de la taula permanent per a la formació en el treball, en la que intervenen la Cambra de Comerç, les associacions empresarials i organitzacions sindicals més representatives. Aquesta taula es va constituir el mes de juliol un cop es va aprovar el reglament per al foment de les polítiques actives d’ocupació.

Avui, la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet i el secretari d’Estat de Salut i Treball, Jesús de Tena, explicaran el contingut d’aquests reglaments que defineixen entre d’altres qüestions els requisits que hauran de tenir els desocupats per poder ser beneficiaris d’aquests programes de foment de l’ocupació.

A més dels dos milions d’euros que costaran aquests programes, l’Executiu afegirà al voltant d’un milió d’euros més, que es destinaran a la prestació de caràcter assistencial per als aturats, segons va avançar a EL PERIÒDIC el secretari d’Estat de Treball. Tres milions que s’afegiran al pressupost de l’any vinent.

La darrera xifra d’aturats facilitada pel servei d’Ocupació correspon al passat mes d’agost, en la que xifra en 425 el nombre de desocupats, dels quals més de 70 provenien del sector de la construcció. A més d’aquests, hi ha 123 treballadors que també busquen una millora en la seva situació laboral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT