PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Adhesió a la Organització Meteorològica Mundial

Carles Miquel participa al 18è Congrés mundial celebrat a Ginebra

Per El Periòdic

Carles Miquel a l’OMM.
Carles Miquel a l’OMM. | Govern

Una delegació andorrana, liderada pel director de l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic, Carles Miquel, va participar en el 18è Congrés mundial de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) que se celebra cada quatre anys, enguany a Ginebra. La delegació andorrana, que va fer la seva primera intervenció com a nou membre d’aquesta organització, va posar de relleu la col·laboració internacional en un context d’evolució permanent en el qual l’OMM juga un rol clau en l’acció climàtica. 

En aquest sentit, Carles Miquel va refermar el compromís d’Andorra amb la contribució activa al Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic i del Grup Intergovernamental d’Experts sobre l’evolució del Clima. Totes les parts van aplaudir l’adhesió d’Andorra, celebrant la universalitat del conveni.

El 17 de maig de 2018, el Consell General va aprovar per unanimitat el conveni de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM). Aquest procés, que es va concretar amb l’entrada en vigor del conveni el 16 de novembre passat, es va iniciar amb les trobades mantingudes amb els màxims responsables de l’organització, el 2015 i al 2016, en el marc de les Conferències de les Parts del Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic. Així doncs, Andorra va esdevenir el 192è estat part, completant el marc de col·laboració internacional en matèria de canvi climàtic. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT