PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Lycée i l’escola francesa del Pas se sumen a l’Escola verda

El 80% dels escolars del país participen en el projecte de medi ambient

Per El Periòdic

Alumnes del Lycée Comte de Foix organitzen un esmorzar saludable.
Alumnes del Lycée Comte de Foix organitzen un esmorzar saludable. | M.P.

La novena edició del fòrum de l’Escola verda, englobada en la Setmana del medi ambient, va realitzar-se ahir al Lycée Comte de Foix, en un projecte que té la fita de portar a terme projectes al llarg del curs escolar relacionats amb la sostenibilitat.

La ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va assenyalar que un total de 21 centres educatius i el 80% dels alumnes del país participen en la iniciativa. En poc temps confien arribar a la totalitat. «Cada escola, en les funcions de les necessitats i del que volen treballar els nens, pot fer projectes relacionats amb la gestió de residus, l’acústica, l’energia o l’aigua», indicava Calvó. El Lycée Comte de Foix i l’escola francesa del Pas de la Casa van rebre el guardó Escola verda per entrar a formar part en el projecte. A la resta de centres educatius dels tres sistemes que fins ara han pres part se’ls va fer un reconeixement per la tasca que duen a terme al llarg de l’any. 

El Lycée va organitzar una col·lecta de paper de reciclatge i va començar una iniciativa relacionada amb el soroll mitjançant la instal·lació de diversos captadors per sensibilitzar els estudiants sobre la contaminació acústica. El director del centre, Daniel Raynal, va assenyalar que «els estudiants tenen moltes preguntes sobre el desenvolupament sostenible del planeta», perquè «hi ha molts temes que els afecten». Els escolars «són molt sensibles i estan disposats a participar en totes les accions necessàries». L’objectiu del sistema educatiu francès «és que totes les escoles entrin en aquesta iniciativa», ja que les accions que es troben relacionades amb mesures de sostenibilitat estan incloses en tots els seus programes educatius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT