PUBLICITAT

Andorra la Vella

Adonar-se que sempre es pot millorar

Els urbans fan les mateixes proves que la resta d’inscrits a les classes amb l’objectiu de millorar les habilitats

Els agents de circulació acudeixen a fer les proves pràctiques del curs.
Els agents de circulació acudeixen a fer les proves pràctiques del curs. | ACA

En tres torns, una trentena d’agents del Servei de Circulació de la capital van realitzar ahir el curs de conducció segura en moto que l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ofereix a qualsevol motorista que vulgui millorar les seves habilitats sobre les dues rodes amb un clar objectiu: evitar accidents. Fins aleshores, l’única formació que havien rebut al respecte va ser quan es van examinar del permís de conduir. 

Primer van fer la part teòrica a les instal·lacions del Servei de Circulació. Allà els van insistir en la importància de la bona tècnica i la bona prudència vers les dolentes. I el formador ho va fer amb un exemple que difícilment se’ls oblidarà: van plasmar el cas de Marc Márquez, el pentacampió de MotoGP. «El pilot té una tècnica impol·luta, per això és el millor del món. En canvi, és imprudent i, a causa d’això, pateix caigudes», va explicar el secretari general de l’ACA, Antoni Sasplugas.
Amb les motocicletes que porten en el dia a dia, els urbans van fer els exercicis de la part pràctica. «És la millor manera de poder aplicar les habilitats apreses», va precisar Sasplugues. Van practicar la frenada amb i sense ABS, i amb terra lliscant. Entre d’altres exercicis, van fer frenades d’emergència amb esquiva. 

Amb tot, el secretari general de l’ACA n’extreu una conclusió: «Qualsevol persona, en general, té la percepció que és la millor conductora del món i que la resta no ho és. Després del curs s’adonen que elles tampoc en saben suficient». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT