PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Progressistes-SDP aposta per crear noves plataformes transversals

La formació advoca per una «major interacció» amb les entitats i associacions

Per El Periòdic

Membres de candidatura guanyadora en el Consell Nacional.
Membres de candidatura guanyadora en el Consell Nacional. | Progressistes-SDP

La nova etapa de Progressistes-SDP es comença a teixir amb la nova directiva nascuda en el Consell Nacional que es va celebrar dissabte i que lideren Jaume Bartumeu i Josep Roig. El front més imminent són els comicis comunals i la formació no descarta presentar-se a través de la creació de plataformes transversals, com la que va guanyar a Sant Julià de Lòria el 2015. D’aquesta manera, el partit vol fer forta una política «de pactes i aliances». Perquè siguin una realitat, la intenció dels progressistes és crear una comissió especial encarregada de la relació amb responsables polítics d’altres formacions, han explicat fonts del partit.

No és l’única decisió que ha pres la nova directiva, que defineix el moment del partit com un «punt d’inflexió». Advoca per incorporar «nous perfils polítics», els quals també formarien part de les possibles llistes transversals. Tot plegat, però, és materialitzarà en una assembla extraordinària al setembre, la qual ha de ser «la clau de volta per renovar i reforçar els fonaments ideològics del partit», afirmen. 

Qüestió econòmica 

Sense representació al Consell General, les subvencions econòmiques per cada conseller electe han desaparegut i, per tant, els progressistes han de tenir cura del seu estat financer. En aquest sentit, han contractat una pòlissa bancària per fer front a les despeses de les eleccions generals i les que esdevinguin, i així «vetllar per un bon finançament». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT