PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bon paper dels pilots andorrans a la XVII Pujada a la Llacuna

Malgrat una segona pujada de carrera nefasta, els corredors de l’ACA Esport estan entre els més ràpids

Per El Periòdic

Ramon Plaus durant la competició del cap de setmana.
Ramon Plaus durant la competició del cap de setmana. | FOTOESPORT

La XVII Pujada a la Serra de La Llacuna, va tornar a viure una excel·lent actuació dels pilots de l’ACA Esport. En aquesta ocasió la representació andorrana va ser menys nombrosa, van ser sis (4 CM-PR i 2 Turismes), però igual de competitiva. De fet, en el lliurament de trofeus final, es va poder veure, una altra vegada, un podi 100% andorrà, en concret el de la categoria CM-Promoció. En l’aspecte menys positiu, cal esmentar que Raul Ferré i Edgar Montellà entre els CM-PR i Gerard de la Casa entre els Turismes, no van poder finalitzar la segona pujada de carrera. Ferré per una sortida de carretera, Montellà amb problemes tècnics en la sortida i De la Casa també amb problemes tècnics en el seu Seat Córdoba WRC. 

Raúl Ferré, Edgar Montellà i Gerard de la Casa no van poder finalitzar la segona pujada de carrera

En la categoria CM, el pilot local Francesc Munné (Demon Car GT) era clarament el favorit a priori. Només quedava veure si els tres pilots de l’ACA Esport, Ramón Plaus (Silver Car S3) i els pilots que compten amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré (Speed Car GT-R) i Edgar Montellà (Speed Car GT-R), podien ser a prop del que ja havia estat campió de Catalunya de l’especialitat diverses vegades. Al final Munné va ser el clar vencedor, seguit per Ferré, Plaus i Montellà. D’altra banda, Delfín Morgado (Speed Car GT-R) amb una mecànica més modesta, es continua acostant als més ràpids.

Entre els Turismes, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC - Baporo Motorsport) segueix el seu duel particular amb els Porsche. En aquesta ocasió, penalitzat per no poder completar la 2a pujada de carrera, va haver de conformar-se amb la tercera posició del podi de la categoria. Joan Salvans va ser el clar vencedor mentre que Jordi Gaig va superar al pilot andorrà per tan sols 3 dècimes. Eduard Andueza (Citroën AX) va estar molt a prop del triomf en la categoria històrics (C5). En la recta final de la prova, Albert Naval (BMW 325i) el va superar per 2 dècimes.

En el calendari inicial del CCM, el cap de setmana estava reservat per l’Escuderia Penedès per a celebrar la Pujada a les Ventoses. Però unes obres d’asfaltat a la carretera TP-2442, van obligar a canviar l’escenari. És per això que els organitzadors van proposar la Llacuna. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT