PUBLICITAT

Andorra la Vella

Porta i Lara exposen «entre amics» el procés d’escriptura

Celebren la bona acollida del seu darrer llibre sobre rutes literàries

Per Meritxell Prat

Un moment de l'acte d'ahir.
Un moment de l'acte d'ahir. | Manel Gibert

«Treballem de manera molt natural, espontània». Així de sincera i clara es mostra l’escriptora Roser Porta quan se li pregunta pel procés d’elaboració de llibres conjunts amb el fotògraf Tony Lara. Els anys hi deuen tenir alguna cosa a veure, és evident. «Ho tenim molt practicat, van ser molts anys treballant junts a EL PERIÒDIC», remarca.


Treball conjunt, però alhora diferenciat. I és que les fotografies que il·lustren els llibres no responen només a la necessitat d’il·lustrar literalment, sinó que Lara admet que «intento buscar alguna cosa més suggerent». Fins i tot, quelcom que pugui representar allò que ja ha deixat d’existir.


I d’aquella experiència inicial en va néixer l’any 2008 el primer fruit: Mercè Rodoreda i Coll de Nargó. Romànic i dones d’aigua. «Ens va sortir bé i després van venir les rutes», detalla Porta. Les rutes d’Andorra literària. Rutes de novel·la. Dues creacions que ahir van protagonitzar d’una nova edició del cicle L’autor i la seva obra. «Serà una xerrada amb amics i lectors. Esperem que vinguin amics amb molta paciència», bromejava l’escriptora moments abans de començar.


Una altra manera de promocionar les obres, encara que l’Andorra literària ha estat tot un èxit. «El feedback és molt bo. Sabem que és un llibre que s’ha regalat i que a la gent li fa gràcia perquè descobreixen la literatura del país. Fins i tot gent de fora pot redescobrir una Andorra diferent», va detallar.


Tot plegat mentre, mica en mica, i a foc lent, es va coent un projecte per fer realitat les rutes. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT