PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Alliberats els cinc activistes detinguts per la vaga del 21-F

Desenes de persones protesten davant els jutjats pels arrestos

Per El Periòdic

Els detinguts surten dels jutjats de la Seu.
Els detinguts surten dels jutjats de la Seu. | Ràdio Seu

Ahir al migdia es va iniciar una protesta a la plaça de Jacint Verdaguer de la Seu d’Urgell, davant dels jutjats, arran de la detenció de fins a cinc membres del CDR Alt Urgell amb relació a la seva participació en les mobilitzacions de la vaga general del 21 de febrer passat. La concentració va continuar a la tarda, mentre els arrestats eren portats a declarar a les dependències judicials.

Segons van informar el CDR i la CUP de l’Alt Urgell, al matí els Mossos d’Esquadra es van personar als domicilis de dos dels set activistes que havien estat citats a declarar l’abril passat -un dels quals és el músic Ivan Garriga- i els van detenir, d’acord a una ordre de cerca i captura ordenada pel jutge que investiga els fets. Tot seguit els van portar a la comissaria de la Seu i, més tard, als Jutjats de la ciutat perquè declaressin. Arran de l’informe policial del 21-F, se’ls acusa dels delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat a l’autoritat, amb relació als talls de carretera que es van fer a l’entrada oest de la Seu per l’N-260 aquell dia, tant al matí com al migdia.

L’ordre de cerca i captura també inclou tres activistes més, entre els quals hi ha la nova portaveu de la CUP a l’Ajuntament de la Seu, Xènia Antona; el ja exregidor de la mateixa formació, Pau Lozano, i Xavi Massallé, també veí de la Seu. De fet, tots tres es van personar davant dels jutjats a primera hora de la tarda i, poc després de sumar-se a la concentració de protesta, van ser detinguts pels Mossos i traslladats a dins de les dependències judicials.

A la concentració de solidaritat s’hi van sumar diversos dels regidors electes del nou Ajuntament de la Seu, entre ells l’alcalde, Jordi Fàbrega (Junts), i el primer tinent d’alcalde, Francesc Viaplana (ERC). Finalment, cap a les 18.30 hores els cinc activistes van ser deixats en llibertat, en espera que el jutge determini pròximament si els atribueix els càrrecs pels quals havien estat denunciats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT