PUBLICITAT

El Pirineu i Ponent preveuen rebre 615.000 turistes a l’estiu

La temporada comença amb una ocupació mitjana del 95% per Sant Joan

Per El Periòdic

Festa popular al Pallars Sobirà.
Festa popular al Pallars Sobirà. | TURISME PALLARS SOBIRÀ

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va confiar repetir aquest estiu les xifres d’ocupació del 2018 i consolidar l’increment de visitants que registren les comarques del Pirineu i Ponent des del 2013. Si la previsió es compleix, la demarcació rebrà durant la campanya estiuenca uns 615.000 turistes, que faran al voltant d’1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades. Aquest primer cap de setmana d’estiu, que coincideix amb la revetlla de Sant Joan, l’ocupació podria ser del 95% de mitjana.

De moment, el nivell de reserves per Sant Joan en les diferents tipologies d’allotjament són molt bones. El Patronat va indicar un 85% de mitjana d’ocupació, tot i que en places de bungalous i de turisme rural ja tenen penjat el cartell de complet en alguns indrets, principalment a les diferents localitats on se celebra la festa del foc del solstici d’estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

El Patronat va destacar que la festivitat de Sant Joan d’enguany té un millor comportament turístic que l’any passat perquè té tres dies festius, en escaure’s la diada de Sant Joan en dilluns, mentre que l’any passat va coincidir amb un cap de setmana. D’altra banda, l’arribada de la calor, coincidint amb l’inici de l’estiu i el començament de les vacances escolars, es preveu que afavoreixi l’estada dels primers turistes a la demarcació de Lleida.

En aquest sentit, preveuen poder continuar consolidant enguany els creixements que ha experimentat el sector turístic en els darrers 6 anys durant la temporada d’estiu. L’any passat va registrar-se el millor resultat de tots els temps quant a establiments d’hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings. El darrer estiu va tancar-se amb un increment d’1,20% en quant al nombre de viatgers i d’un 1,73% més en el de pernoctacions en relació amb el mateix període del 2017. 

L’ocupació durant el mes d’agost serà entre el 80% i el 95%

L’agost com ja és habitual, serà el mes que registrarà una demanda turística més important, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%, tot i que en algunes dates i destinacions, i d’acord amb la tipologia d’allotjament, els percentatges poden arribar a la plena ocupació la setmana del 15 d’agost que enguany s’escau el dijous a meitat de setmana facilitant diferents combinacions. Els mesos de juliol i setembre l’ocupació oscil·larà entre el 40 i el 60%, depenent del tipus d’allotjament i de la zona, exceptuant les places de bungalous que el mes de juliol podrien tenir un 75% d’ocupació.

Pel que fa al turisme estranger, el Patronat preveu que es mantingui també en percentatges similars als de l’estiu de l’any 2018, que van representar el 18% del total dels turistes i el 15% de les pernoctacions a la demarcació. Amb aquests càlculs el Patronat preveu que uns 110.000 turistes seran estrangers, els quals faran més de 260.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjament turístic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT