PUBLICITAT

Andorra la Vella

Petició de tres anys de garjola per portar 56 grams de cocaïna

L’acusat nega que l’estupefaent fos per tancar negocis, com diu la Policia

Un agent controla la frontera.
Un agent controla la frontera. | MARICEL BLANCH

Un home de nacionalitat espanyola va ser enxampat entrant a Andorra amb 57 grams nets de cocaïna. No se n’amaga dels fets. «Vaig cometre una rucada com una casa», va admetre ahir durant la vista oral a Corts. Tot i que un dels agents de policia que va fer el comís va testificar que «em va dir que la duia per tancar els negocis que venia a fer al país», la Fiscalia va rebaixar la qualificació inicial i finalment va decidir no imputar-li un delicte de tràfic de gran quantitat de droga. Tot i això, va reclamar tres anys de presó i una multa de 7.500 euros, així com la expulsió administrativa definitiva del país. 

L’acusat té diverses empreses actives al Principat i ve sovint a fer gestions i negocis. La seva dona, que ahir va testificar durant el judici, no sabia que consumia i que ho feia tan sovint. «De divendres a dilluns podia consumir dos o tres grams», va precisar l’encausat, que inclús va admetre que la consumia amb el cafè. Tot perquè, segons ell, patia una època d’estrès laboral i feia «molta» vida social. De fet, va donar positiu en cocaïna en el control de tòxics que se li va efectuar quan ser interceptat en un control rutinari i aleatori a la frontera hispanoandorrana. 

El processat va manifestar que no duia la droga amagada, sinó que la va posar dins d’un necesser a la maleta. La Policia, en canvi, afirma que sí que havia procedit a dissimular-la, ja que la va col·locar dins del folre del necesser. En un atac de sinceritat que no va convèncer al tribunal, va detallar que va comprar cada gram de droga a 25 i 30 euros i una part de la quantitat decomissada se la van regalar. «Era normaleta, tirant a baixa [respecte a la qualitat]», va dir. Va negar, però, que la droga fos per a terceres persones.

La defensa va reclamar un a pena notablement més baixa que la Fiscalia: un mes de presó ferma i una sanció de 500 euros. Va reiterar que la cocaïna era per al consum propi i, a més, va destacar el comportament «exemplar» del seu client a la presó de la Comella, on segueix en règim preventiu. «M’he matat a estudiar», va afirmar l’encausat, a la vegada que va mencionar totes les matèries i cursos i que ha realitzat. També va rebutjar que hi hagués un mòbil econòmic al darrere de les seves accions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT