PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor l'excursionista que va caure a un llac a la zona del Juclà

El ciutadà britànic, de 65 anys, no ha superat la gravetat de les lesions que va patir

Per Lara Ribas, Adrià Esteban

Refugi del Juclà.
Refugi del Juclà. | Visitandorra

L'excursionista de 65 anys que ahir al vespre va resultar ferit de gravetat al caure en una zona del Juclà ha mort aquesta matinada. L'home, de nacionalitat anglesa, no ha superat les greus lesions que va patir al caure per una tartera i precipitar-se a un llac. El seu acompanyant és qui, després de minuts buscant cobertura mòbil, va donar l’avís de l’accident.

La víctima va ser rescatada, ja en estat crític, pel servei d’emergències del cos de Bombers i traslladat en helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) fruit del seu estat de gravetat. Segons fonts mèdiques, el ciutadà va patir una parada cardíaca al lloc dels fets després de passar diversos minuts a l'aigua. Fonts policials indiquen que es va ofegar, a més de patir severes contusions durant la caiguda d'uns 60 metres per una canal de pedra. 

Els Bombers, que van rebre l'avís a les 19.20 hores, han corroborat que els dos individus es trobaven en territori francès en el moment de l'accident, però davant la urgència es van activar els serveis de salvament del Principat. 

L’any passat ja va haver-hi dos casos de defunció a les muntanyes del Principat. El passat 19 d’agost uns turistes francesos van trobar el cadàver d’una jove catalana que va morir al precipitar-se per un buit d’uns 80 metres d’alçada a la zona de Tristaina. Un mes i mig més tard un turista francès de 72 anys va perdre la vida al caure de forma accidental en les immediacions del pic de Tristaina. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT