PUBLICITAT

Andorra La Vella

Petició al Govern perquè concreti mesures climàtiques

‘Fridays for Future’ demana que no es deixi influenciar pel sector privat

Per Victoria Gómez Pérez

Representants de ‘Fridays for Future’ al Consell General.
Representants de ‘Fridays for Future’ al Consell General. | MARICEL BLANCH

Ho van anunciar el mes passat i ja ho han complert. Ahir al matí tots els grups parlamentaris van rebre una carta en la qual el moviment ecologista Fridays for Future Andorra demana als consellers generals que votin a favor d’una declaració d’estat d’emergència climàtica. Un dels seus principals impulsors, Mateu Bracqe, va celebrar que el Govern actual «sembli predisposat a lluitar» i el va instar a actuar «de manera valenta, sense pensar en el sector privat, sinó en el bé comú perquè les conseqüències [del canvi climàtic] les patirem tots, rics i pobres».

Tot i que la declaració de l’estat d’emergència «és un acte simbòlic», per a Bracqe «és la manera de dir que Andorra reconeix que estem en un a situació d’emergència real i que el canvi climàtic té un impacte molt negatiu sobre nosaltres i el nostre futur». En cas que el Consell General aprovés la declaració, el Principat se sumaria així a països com Irlanda, el Regne Unit o Catalunya. «Si el Regne Unit que té el Brexit al damunt o Catalunya amb tota la seva problemàtica de la independència ho han pogut fer, creiem que Andorra, que no té problemes polítics greus, també hauria de fer-ho», va afirmar Bracqe.

La setmana passada, Fridays for Future es van reunir amb less ministres de Medi Ambient, Silvia Calvó, i d’Educació, Ester Vilarrubla, per tal de trobar «les diferents maneres en què el Ministeri d’Educació podria fer arribar la problemàtica a les escoles». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT