Cardelús signa el millor resultat de la temporada

El pilot andorrà és 18è a Assen i aconsegueix retallar distàncies amb el campió de la cursa

Cardelús a una cursa
Cardelús a una cursa | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va fer ahir un pas cap endavant en la vuitena cita de la temporada. El circuit d’Assen va ser testimoni de la millor posició del pilot andorrà i de la menor diferència respecte el guanyador de la cursa de Moto2. Cardelús, que sortia des de la 28a posició, va estar lluitant en grup durant les primers voltes i va aconseguir una volta ràpida d’1.39,569 minuts.

El pilot es va quedar a menys d’una dècima de segon del seu millor registre als entrenaments classificatoris, fet que va suposar cedir 2,1 segons respecte la millor volta del guanyador de la cursa. Aquesta diferència, ha estat la més ajustada del que va de temporada i demostra el pas endavant d’aquest cap de setmana.

Cardelús va començar a fer servir una primera evolució del xassís de KTM que ja havia tingut a la seva disposició el seu company d’equip. En aquests moment, encara hi ha una tercera evolució del bastidor que només tenen a la seva disposició els pilots oficials. La cursa d’ahir reflecteix una evolució positiva i suposa un impuls important que pot marcar el punt d’inflexió en aquesta temporada 2019.

En aquest sentit, l’andorrà va valorar que «estic content perquè la progressió d’aquest cap de setmana ha estat important». «La distància respecte el guanyador ha estat significativament menor que la de la resta de la temporada. Això és el més important. El lloc a la classificació, que ha estat el 18è, no té tanta transcendència com el fet d’haver pogut rodar francament més ràpid respecte els meus rivals», afirmava.

«Tothom ha tornat a fer una gran feina a l’equip aquest cap de setmana, hem seguit treballant al màxim i polint tots els detalls possibles per millorar la moto i estic convençut que aquesta cursa por marcar una tendència de cara al futur», afegia positiu.