PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor una dona en un accident i un home és detingut per homicidi

El conductor fa un avançament en línia continua i la víctima xoca intentant esquivar-lo

Per Victoria Gómez Pérez, Enric Revuelta

L’estat en què va quedar el cotxe de la víctima mortal.
L’estat en què va quedar el cotxe de la víctima mortal. | ANA

Una veïna d’Encamp de 53 anys va morir ahir en un triple accident al punt quilomètric 5,9 de la CG3 a la Massana. Segons fonts policials, un altre conductor va fer un avançament il·legal i va provocar un xoc, en què també es va veure implicat un tercer vehicle, la conductora del qual va resultar ferida i va ser trasllada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb diverses contusions, tot i que va ser donada d’alta el mateix dia. La Policia va detenir l’home, resident de 69 anys, que no va patir ferides, per homicidi imprudent i lesions per imprudència. Els fets van tenir lloc cap a les 12.15 hores, molt a prop de la caserna dels Bombers massanencs. Fins allà, s’hi van desplaçar dues dotacions de Bombers que van comprovar que una de les víctimes patia una aturada cardiorespiratòria. Malgrat els esforços per reanimar-la, la dona va morir minuts després. 

Fonts consultades van explicar que els primers indicis de la investigació demostren que un Mercedes Benz S 600 amb matrícula andorrana que circulava en direcció a Ordino va fer un avançament en línia contínua. La víctima, que conduïa un Suzuki Ignis, també andorrà, va intentar esquivar-lo, però va perdre el control del seu vehicle, que va acabar impactant contra una furgoneta Volkswagen California, que conduïa una dona resident de 36 anys, també amb matrícula andorrana. Tant el cotxe de la víctima com el de la ferida van resultar molt malmesos, mentre que el Mercedes del detingut gairebé no va patir danys. Com demostren les imatges, el Suzuki va impactar contra el mur de protecció i va acabar caient a la calçada per a vianants. 

L’accident va obligar a tallar la CG3 durant més de tres hores i els agents de circulació van desviar el trànsit per Anyós i l’Aldosa.  

 

Punt negre

Segons un informe tècnic de l’Imaca de l’any 2017, aquest tram de la CG3 era considerat com un punt negre en la xarxa viària del Principat. El secretari general de l’ACA, Toni Sesplugues, va recordar que el problema es va solucionar després que l’entitat decretés l’alerta en l’informe i els antics dos carrils de pujada en sentit Ordino es convertissin en un de sentit a la Massana i l’altre cap a Ordino amb línia continua, precisament per evitar accidents com el d’ahir. «És una zona en què la velocitat de circulació no és gaire elevada i a prop hi ha un pas de vianants amb un semàfor que és una altra de les mesures que es van aprovar per corregir l’accidentalitat a la zona», va detallar Sesplugues. Cal destacar que fa un parell d’anys una mica més amunt d’on es va produir l’accident, i malgrat l’existència de radars, ja va haver-hi dos altres sinistres mortals.

 

Un altre accident

Ahir també es va produïr un altre accident a la CG1, a Santa Coloma. Dos turismes, un Renault Megane amb matrícula andorrana i un Peugeot 407 amb matrícula espanyola van col·lidir i ambdues conductores, una dona resident de 44 anys i una dona no resident de 25 anys, van resultar ferides lleus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT